Bárka Tábor 2018

.

A projekt a Kalandok és Álmok történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási programja!

A Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2021 között részt veszünk abban a programban, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő gyermekeket és kamaszokat célozza.

A fő cél, a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt Balatonszárszón az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ, illetve a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja. A turnusokban évente több mint 1.500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.


Véget ért az első nyarunk a Bárka Táborban. Hatalmas élmény volt táborozóknak és táboroztatóknak egyaránt. Nehéz szavakba önteni, hogy mi mindent jelent a Bárka Tábor, de azért megpróbáltuk 🙂

.