Szexuálpedagógiai képzés

A képzés címe: Szerethető vagyok?
Kommunikáció és érzelemfókuszú szexuálpedagógiai képzés a tapasztalati tanulás módszereivel, testképről, külső és belső önértékelésről, identitásról, a szexualitás alapvető és megosztó kérdéseit is érintve.

A képzés célja a szexuális nevelés fontosságának és sokszínűségének bemutatása. A képzés során felvonultatjuk azokat a témákat, amik közvetve vagy közvetlenül hatással lehetnek az egyén szexualitására, szexualitásáról alkotott képére, így mindazokat a kérdéseket, amikkel érdemes foglalkozni nem csupán a biológiaóra vagy a szexuális felvilágosítási alkalmak, hanem a nevelés egyéb területein is. Célunk továbbá olyan módszerek kipróbálása, amik alkalmasak lehetnek gyerekek, kamaszok  vagy fiatal felnőttek körében körében is megfelelő kommunikációt teremteni a szexualitásról.

Legfrissebb, még NEM akkreditált képzésünk!

Kinek szól a képzés?
Mindazoknak, akik tanítói/nevelői munkájuk során kapcsolódhatnak olyan témákhoz, amik érintik az érzelmek, a kommunikáció, a szexualitás világát. Szeretettel várunk tehát minden olyan tanítót, osztályfőnököt, lelkészt, szociális segítőt, nevelőt, tanárt, pszichológust, aki érdeklődik a szexuális nevelés lehetőségei iránt.
A képzés azokat célozza meg,  akik szeretnék megjelentetni a szexuális nevelést az iskolában (és azon túl) a biológia- és etikaórák tananyagán és a felvilágosításon kívül is, a gyerekek és fiatalok mindennapjaiban.

Mik a képzés tartalmi egységei?
A képzés 5 fő blokkra tagolódik: a test, a nemek, az érzelmek és kommunikáció, a szexualitás alapkérdései, a szexualitás megosztó kérdései és a szexuális erőszak. Ezekben a nagyobb témákban boncolgatjuk mindazt, ami egy gyerek, kamasz, vagy fiatal felnőtt életében mérföldkőként megjelenhet.

Milyen módszereket használunk?
A képzés elsősorban a tapasztalati tanulás módszereit használja az élménypedagógia szellemiségével átitatva. Fontos, hogy a végleges tartalmat lehetőségünk legyen közösen is alakítani, így nagy szerepet kapnak a csoportos feladatok, viták, játékok. Elsődleges szempont a megfelelő kommunikáció megteremtése a nevelés különböző szereplői között, és feladatunknak tartjuk teret adni annak, hogy meghalljuk egymás hangját, figyelembe vegyük a másik szempontjait, tanuljunk egymástól, és fejlődjünk egymás által.

Aktuális képzések:

Jelenleg nincsen meghirdetett képzésünk ebben a témában.


Amennyiben Ön már elvégezte képzésünket és elnyerte tetszését, kérjük, ajánlja ismerőseinek!

Érdeklődés az alábbi elérhetőségen:
Demjén Izabella

telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu