Akkreditált Különleges padtárs! c. képzés

A képzés pontos címe
Különleges padtárs! – különleges bánásmódú gyermekek hatékony élmény- és tapasztalat-orientált, differenciált nevelése

 Mi a képzés célja?
A résztvevők felkészítése a különleges bánásmódú gyermek (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési-, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő, kiemelkedő képességű, tehetséges) kiszűrésére, hatékony nevelésére és oktatására az osztályteremben. Az elméleti háttér, tevékenység, folyamattervezés, eszköz és módszertár megismertetése, illetve a szükséges pedagógus szereppel járó attitűd felfedeztetése.

Kinek szól a képzés?
Olyan pedagógusoknak, segítő szakembereknek, akik szeretnének megismerkedni egy-egy tanulási, magatartási probléma hátterével, elsajátítani módszereket, eszközöket, technikákat ahhoz, hogy hogyan vezessenek egy tanítási órát különleges bánásmódú gyerekekkel, akinek a csoportjában nehézséget jelent az eltérő gyerekekkel való foglalkozás.

Miről tanulunk majd?
A különleges bánásmódú gyerekek típusairól, tüneteiről, felismeréséről, szakvélemények elemzéséről. Egy-egy problémacsoportot jobban megismerve érintjük azokat a módszereket, technikákat, amelyek segíthetik az SNI-s, BTM-s, tehetséges gyermekek tanulását.  Megismerkedünk, illetve el is készítünk tanítási órán a differenciáláshoz használható eszközöket, játékokat. Segítséget nyújtunk abban, hogy hogyan készüljön el egy egyéni fejlesztési terv, egy tudásszintet mérő dolgozat, illetve hogyan tükrözzük vissza a gyermek reális tudását az értékelés során.  Tanulunk a szociális kompetenciák fejlesztéséről, a saját megküzdési stratégiánkról, sikerekről, kudarcokról.

Milyen módszereket használunk?
A képzés során sajátélményű gyakorlatokon keresztül vesszük át a szükséges elméleti hátteret, s a képzés gyakorlati részében is a tapasztalati tanulás, a tevékenység-központú pedagógia, a kooperatív tanulási technikák, különféle csoportmunkák kerülnek előtérbe.

Egy korábbi, Élmény a rossz gyerek! c. képzésen készült képekből EZEN a linken tekinthető meg egy válogatás.

Légy készen a komfortzónád elhagyására!

Aktuális képzések:

Jelenleg nincsen a témában meghirdetett képzésünk, de ha szeretne első kézből értesülni a legközelebbi alkalomról, iratkozzon fel az adatbázisunkba.

Amennyiben Ön már elvégezte képzésünket és elnyerte tetszését, kérjük, ajánlja ismerőseinek!

Érdeklődés az alábbi elérhetőségen:
Demján Szilvia,
telefon: +36/70-670-1886
e-mail: demjan.szilvia@kalandokesalmok.hu