Haladó élménypedagógiai képzés

A képzés címe
A komfortzónán túl – haladó élménypedagógiai képzés 

„Hogy hányszor vágtam neki? Egyszerű a válasz. Egyszer, de akkor véglegesen.”

Mi a képzés célja?
A cél, a már alapképzést végzett pedagógusok élménypedagógiai ismereteinek elmélyítése, hogy saját élményen keresztül tanuljanak a facilitátori tevékenységről, felnőtt közegben próbálják ki magukat, szakmai visszajelzéseket kapjanak egymástól és adjanak egymásnak, megtapasztalják a foglalkozás-vezetés új módszereit, túllépve az egyszerű játékokon, valódi élménypedagógiai fejlesztő foglalkozássorozatok céltudatos megtervezéséhez és levezetéséhez kapjanak indíttatást és támogatást.

 • Haladó szintű élménypedagógiai képzés a módszert már ismerő, gyakorlatban felhasználó, az első kísérleteken már túljutott lelkes felhasználóknak.
 • Módszertani repertoár bővítése a tapasztalati tanulás gyakorlatában a célzott kompetenciafejlesztés területén.
 • A hatékonyabb feldolgozás lehetséges módszereinek és felhasználási területeinek jobb megismerése.
 • A magasabb kihívás és a nagyobb fizikai aktivitás hatásainak sajátélmény-alapú megismerése, betekintés a kalandpedagógia alapjaiba.
 • Az élménypedagógia elméleti hátterének jobb megismerése és az elméleti tudás elmélyítése.
 • A facilitátori szerep magasabb szintű gyakorlatának tapasztalatai, az újfajta pedagógus-szerep sajátosságainak és lehetőségeinek megismerése, tapasztalatcsere.
 • Felkészítés élménypedagógiai folyamatok vezetésére, az önfejlesztés és önképzés útjainak közös feltérképezése.

Bemunató óra009-20170513

Kinek szól a képzés?
Kizárólag olyan pedagógusoknak, akik korábban már legalább 20 órás, vagy hosszabb élménypedagógiai alapképzést végeztek. Azoknak, akik nem csupán megismerték a módszert, hanem maguk is használják azt, már rendelkeznek gyakorlati tapasztalatokkal ezen a téren, ugyanakkor szeretnének továbbfejlődni, szeretnék elméleti és gyakorlati tudásukat bővíteni, saját stílusukat alakítani, csiszolni. CSAK ANNAK SZÓL, aki pedagógiai eszközként használja a kihívás okozta belső feszültséget, aki tudja, mit jelent a komfortzóna és tudatosan törekszik az abból való kimozdításra és kimozdulásra, aki különbséget tud tenni értékelés és feldolgozás, a pedagógus és facilitátor szerep között…, CSAK ANNAK SZÓL, aki megismerve az élménypedagógia eszköztárát törekszik annak tudatos felhasználásra.

Miről tanulunk majd?

 • A haladó szintű képzés szellemiségének megfelelően a tananyag kevésbé kötött, mint egy alapképzés törzsanyaga. A jelentkezőknek lehetőségük lesz aktívan beleszólni a tananyag tartalmának és időbeosztásának alakításába. A képzés nem arról fog szólni, amiről a trénerek beszélni szeretnek, hanem arról, amire a résztvevőknek szüksége van! Kedvcsinálónak álljon itt néhány érdekes téma:
 • Problémaorientált foglalkozástervezés, hogyan tudom a nevelési / fejlesztési céljaimnak megfelelő eszközöket, játékokat és gyakorlatokat kiválasztani?
 • A feldolgozás meghatározó szerepe, hogyan teremtsek megfelelő körülményeket a történtek feldolgozásához, hogyan különböztessem meg az „értékelést” és a „feldolgozást”, mit kell tennem, hogy a résztvevők a lehető legtöbb tapasztalatot legyenek képesek tudatosítani?
 • A facilitátor munkájának elemzésével, hogyan alakítsam saját stílusomat, hogy az természetes és hiteles legyen. A saját facilitátori szerep megtapasztalása, foglalkozásvezetési gyakorlatok, fizikai kihívások és kalandos megoldások használata.
 • Folyamat-tervezés és az élménypedagógia elmélete haladó szinten.

Élménypedagógia haladó001-20160416

Milyen módszereket használunk?

 • A képzés részeként lehetőség szerint a 0. napon sor kerül bemutató-jellegű élménypedagógiai gyerekfoglalkozásra és annak elemzésére is.
 • Fő eszközünk a személyes élmény, a saját tapasztalat… – és annak feldolgozása, tudatosítása lesz.
 • A résztvevők által vezetett helyzetgyakorlatok során mód nyílik saját bőrünkön kipróbálni mindent, amit a facilitátori szerep megkövetel a módszer használóitól.
 • Ismert és új játékok és gyakorlatok adaptálása előre megadott szituációkra lehetővé teszi a különböző felhasználási szinteknek, életkoroknak és csoportigényeknek megfelelő foglalkozás-tervezésben és vezetésben való elmélyülést.
 • A képzés része a második képzési napon este megrendezésre kerülő közös sörözés (borozás, teázás, kávézás…) is, oktatás helyett világmegváltó beszélgetésekkel, játékokkal, élménymegosztással, anekdotákkal, erősítő légkörrel.

Aktuális képzések:


Korábbi haladó szintű élménypedagógiai képzéseinkről ide és ide kattintva találhatók képes beszámolók.

Amennyiben Ön már elvégezte képzésünket és elnyerte tetszését, kérjük, ajánlja ismerőseinek!

Érdeklődés az alábbi elérhetőségen:
Demjén Izabella,

telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu

Haladó képzés001-20160416