Bárka tábor 2020

.
A  Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2021 között részt veszünk az EFOP-1.2.12-17-2017-00005 számú projektben, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő  gyermekeket és kamaszokat célozza. Idén is nagy lendülettel és immár sok tapasztalással felvértezve indulunk neki a szervezésnek.
    A fő cél, a résztvevők  esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása,  egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja. A turnusokban évente több mint  1500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb  térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.
    Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására keresünk elhivatott közreműködőket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek  játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek! Keresünk több, mint 100 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, akik vagy élménypedagógiai gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány), vagy  szabadidőszervező animátorként (kormányos) vennének részt a táborokban. Valamint 150 fő önkéntes jelentkezését várjuk, olyan önkéntesek jelentkezését, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban, cserkészfoglalkozások vezetésében, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, közös játékra, mesélésre.
.
OKTATÓK                            ÖNKÉNTESEK