Oktatók – Bárka tábor 2020

.

A Kalandok és Álmok történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási  programja folytatódik!

    A  Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2021 között részt veszünk az EFOP-1.2.12-17-2017-00005 számú projektben, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő  gyermekeket és kamaszokat célozza. Idén is nagy lendülettel és immár sok tapasztalással felvértezve indulunk neki a szervezésnek.
    A fő cél, a résztvevők  esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása,  egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja. A turnusokban évente több mint  1500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb  térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.
    Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására keresünk elhivatott közreműködőket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek  játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek! Keresünk több, mint 100 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, akik vagy élménypedagógiai gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány), vagy  szabadidőszervező animátorként (kormányos) vennének részt a táborokban.
    Azok jelentkezését várjuk végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, akik már betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 4 napos tábori felkészítőn 2020. április 30. – május 3. között, csütörtöktől vasárnapig.
.
Figyelem! Ezen a felületen kizárólag oktatónak lehetett jelentkezni a Bárka táborba
(vagyis kormányosnak és kapitánynak)!
.

Korábbi Bárka táborok képei itt tekinthetőek meg!

.
.
Amit nyújtunk:
 • A nyári táborok idejére több, mint 50.000 Ft. tiszteletdíjat hatnapos turnusonként az oktatók számára.
 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
 • Kiváló technikai feltételeket, melyekből magas színvonalon tudjuk biztosítani a programokat és foglalkozásokat.
 • Tábori élményt és hosszú távú szakmai műhelymunkát a Kalandok és Álmok csapatához csatlakozva, akár a projekt teljes időtartamára a szakmai előrelépés lehetőségével, valamint évközi képzésekkel és munkákkal.

Amit  kérünk:

 • Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások megtartásához (kapitányok) legalább 30 órás akkreditált élménypedagógiai alapképzés korábbi elvégzésének igazolását, élménypedagógiai foglalkozásvezetőként korábban szerzett, kifejezetten élménypedagógiai tapasztalatot – ezeknek hiánya kizáró szempont a kapitányi feladatkörből.
 • A programért felelős animátoroktól (kormányosok) gyerekfoglalkozásokhoz, táborozáshoz, szabadidős foglalkozások (sport, kézműves, tánc, játék, stb.) lebonyolításához kapcsolódó érzéket, elhivatottságot és előzetes gyakorlati tapasztalatot.
 • A felkészítő képzési napokon (2020. április 30. – május 3.) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges.
 • Egy előzetes turnustalálkozón való kötelező részvétel (ettől eltekinteni csak a turnusvezető engedélyével lehetséges).
 • A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.
 • Előnyt élvez az, aki tavaly már vett részt Bárka táborban.
 • Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik, de a pihenőnap nélkül közvetlenül egymást követő időpontokra a korábbi tapasztalatok alapján nem lehetséges jelentkezni, mivel a táborok nagyon fárasztóak. A teljes és pontos turnusbeosztást megtalálod alább és az elektronikus jelentkezési lapon – figyelj a dátumokra!
 • Szilárd és gyermekközpontú értékrendet, a tábor vezetőkre vonatkozó szabályainak elfogadását és támogatását. Semmiféle vallási vagy világnézeti elkötelezettség vagy semlegesség nem jelent sem előnyt, sem hátrányt.
 • Csak olyanok jelentkezését várjuk, akik a kiválasztott turnusban semmilyen más szerepkörben nem vesznek részt, tehát sikeres kiválasztás esetén csak és kizárólag a felkért oktatói munka ellátása az egyedüli feladata.

2020-as Bárka táborok turnusidőpontjai:

 1. turnus: 2020. június 2-7., Balatonfenyves
 2. turnus: 2020. június 8-13., Balatonfenyves
 3. turnus: 2020. június 16-21., Balatonfenyves
 4. turnus: 2020. augusztus 3-8., Balatonfenyves – ide csak olyanok jelentkezését várjuk, akik korábban már részt vettek Bárka táborban
 5. turnus: 2020. augusztus 18-23., Balatonfenyves – ide csak olyanok jelentkezését várjuk, akik korábban már részt vettek Bárka táborban
 6. turnus: 2020. augusztus 24-29., Balatonfenyves
 7. turnus: 2020. szeptember 7-12., Balatonfenyves
 8. turnus: 2020. szeptember 14-19., Balatonfenyves
A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2020. július 23-26. <- új időpont!
Helyszíne: Balatonfenyvesi Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, 8646 Balatonfenyves, Mária u. 54.
Jelentkezési határidő: 2020. február 15.,szombat –»  a jelentkezési határidő lejárt
.
A képzésre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció), szükség esetén telefonos interjúra is sor kerülhet. A döntés a turnusvezetők és az adott szakterületért felelős középvezetők jogköre.
.
A regisztrálók előválogatása után a kiválasztás eredményéről a kiértesítéseket 2020. március 15-20. közötti időszakban kapták meg.
A  kiválasztást és a 4 napos felkészítő  tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.

Bárka tábor felkészítőhetének facebook-eseményénél elérhetőek aktuális információk, kövess minket!

Érdeklődés munkaidőben az alábbi elérhetőségeken:

Demjén Izabella
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu