Élménypedagógiai foglalkozás osztályközösségeknek

EGYÜTT JÓ!

Mi is az az „Együtt jó!”?

Az „Együtt jó!” ingyenes élménypedagógiai pályázati program keretében azt vállaljuk, hogy egy-egy jelentkező osztálynak két napon keresztül élménypedagógiai foglalkozást tartunk az osztályfőnök által egyeztetett fókusszal, tapasztalt élménypedagógusokkal, trénerekkel, gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel.

Mi az Együtt jó! célja?

A foglalkozások célját és fókuszát az osztályfőnökkel közösen határozzuk meg, de elsősorban a gyerekek közösséggé formálása, szociális kompetenciáik fejlesztése, egy-egy társadalmi, iskolában vagy az osztályban jelentkező problémára, konfliktusra való reagálás.

 

Kiknek a jelentkezését várjuk?

  • Bármelyik osztályfőnök, aki szeretne szociális kompetenciákat fejleszteni a csoportjában.
  • Bármelyik osztályfőnök, akinek budapesti általános iskolai osztálya van, illetve bármelyik vidéki osztályfőnök, aki vállalja a foglalkozásvezető úti- és szállásköltségét (ezt szükség esetén).
  • Bármelyik osztályfőnök, ahol az iskola és az osztály tudja vállalni, hogy 2 napot élménypedagógiai foglalkozással tölt és nem hagyományos tanítási órája van.
  • Bármelyik osztályfőnök, aki a szülőktől beszerzi a beleegyező nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a szülők is hozzájárulnak, hogy ilyen foglalkozáson vegyen részt a gyermekük.
  • Bármelyik osztályfőnök, aki vállalja, hogy adott esetben publikáljuk a foglalkozások anyagát és az ott készült fényképeket.
  • Bármelyik osztályfőnök, aki a jelentkezési határidőn belül kitölti a jelentkezési lapot, amelynek része, hogy miért is akarja ezt, s mit vár a 2 napos foglalkozástól.

Milyen módszert használunk?

Alapvetően csoportos keretek között élménypedagógiai, tapasztalati tanuláson alapuló módszerekkel dolgozunk. A munka formájában ez lehet egyéni, páros, kiscsoportos illetve egész osztályt megmozgató gyakorlat. A foglalkozások nemcsak gyakorlatból állnak, hanem az azt követő feldolgozásból, ahol van lehetőségük reflektálni a gyakorlat során megélt érzéseikre, a csoportban folyó munkára biztonságos keretek között.

A program a saját belső pályázatunk. Felkészült trénereink, élménypedagógusaink önkéntesen vállalják a foglalkozásokat, ezért Budapesten ingyenesen, vidéki nyertesek esetén úti- és szállásköltség ellenében tudjuk vállalni.

Jelentkezési határidő: az kiválasztott alkalom előtt min. 10 munkanappal.