Büszkék vagyunk rájuk!

.

Büszkék vagyunk rá!

Marketinges szakemberünk, táborvezetőnk, trénerünk, barátunk rangos elismerésben részesült munkája kapcsán!

Gratulálunk, Zoltán Váczi!

 

 


A bibliai élménypedagógia Ádámmal és Évával kezdődött…21729511_1514736935262522_1402650297_n
De Demter Irén nélkül sosem jutott volna el idáig.
Gratulálunk!

Demeter Irén laudációja

Demeter Irén a rendszerváltás után az első induló évfolyammal végezte el a Kolozsvári Református Teológiai Intézet hitoktató szakát. 2000-2002 között szerzett mesteri diplomát a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Didaktikai Fakultásán. Hitoktatóként, kutatásvezetőként dolgozott Marosvásárhelyen a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, a Pedagógiai Líceumban, majd a Kántor-Tanítóképző Főiskolán. 1991-1998 között a Maros megyei református hitoktatók módszertani körének vezetője.
A hivatalos oktatási rendszerben tanárként végzett munkája mellett 1993-ban a hollandiai KOEN Alapítvány kezdeményezésére bekapcsolódott a Vakációs Bibliahét elnevezésű projektbe. Ez egy öt napos komplex hitoktató program, mely óvodás és általános iskolás-korú gyermekek számára íródik. Célja, hogy a vakáció idejére igazán tartalmas időtöltést biztosítson a gyermekeknek bibliai történetek játékos feldolgozása, kézimunkás, játék és ének által. A 1990-es években ez a program nyújtotta a nyári kikapcsolódás, táborozás egyetlen lehetőségét több száz gyereknek Kárpát-medence szerte. 2005-ben hozták létre marosvásárhelyi székhellyel a romániai KOEN-Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítványt azzal a céllal, hogy koordinálja az immár 6 országban folyó munkát. Az alapítványnak 2016-ig Demeter Irén volt az elnöke. Az 1993-ban elindított 13 csoportból fokozatosan 800-900 lett, a kezdeti 1.000 fős gyermeklétszám 2010-re elérte az 52.600-at. 25 év alatt több mint 700.000 gyermekhez jutott el ilyen módon az evangélium a Kárpát-medencében. A gyermekek mellett évente 7-800 hivatásos hitoktató, lelkipásztor, fiatal önkéntes kapcsolódik be a programok helyi szervezésébe, amelyek igazi közösségépítő, generációkat összekapcsoló szerepet játszanak városon, falun, szórvány-közösségeken, nyári gyerektáborban, óvodai és iskolai hittanórán egyaránt.
Demeter Irén úttöröként kezdeményezte az élménypedagógia módszerének bevezetését a hitoktatásban, 2007 óta tart képzéseket, élménypedagógiai foglalkozásokat, fazekas-meditációs műhelyeket a Kárpát-medence számos településén. 2010-ben hollandiai testvéralapítványok munkatársaival kezdeményezte az első marosvásárhelyi református óvoda létrehozását. Szakmai tevékenysége emellett kiterjedt számos – óvodásoknak és iskolásoknak szóló hittan tankönyv megírására is, amelyek által az ökumenikus megértés, együttműködés fontos szereplőjévé vált. Az önkéntesség jegyében végzett fáradhatatlan munkája fiatalok, lelkészek és vallástanárok számára mutat példát határokon átnyúlóan.
Demeter Irén református vallástanár részére elhivatott hitoktatói munkája, valamint a „Vakációs Bibliahét” megrendezését szolgáló tevékenysége elismeréseként, Áder János Magyarország köztársasági elnöke, a magyar nemzeti ünnep alkalmából, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozza.


14991842_1143608615694017_6220807582871415368_nBüszkék vagyunk Kovács Nikolettára, a Kalandok és Álmok trénerére, az Aranyanyu díj nyertesére!

„Játszani, játszatni és játszani tanítani. Ez Kovács Nikoletta a Kontyfa Középiskola Szakiskola és Általános Iskola igazgatóhelyettesének a hitvallása élménypedagógusként. Mind a 600 „gyerekének” tudja a nevét, ismeri a történetét. Mert mindenkinek van története. Gyakran nehéz élethelyzetek, sorsok, bonyolult megélések családon belül, vagy a külvilágban. Nico tudja ezt, és már egy reggeli köszöntésből látja, ha valakinek rossz napja van, éhesen érkezik. Az ő testi-lelki tüneteikre gyógyírt kell találnia, hogy utána valóban megérkezhessenek a napi feladatok közé…” Folytatásért kattints IDE! 

Nico, tiszta szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rád! 

.


.Nagy Emese

Gratulálunk a Kalandok és Álmok csapat ifjú tanítónőjének, Nagy Emesének a sikeres minősítésért!
Ma (2016.05.03.) volt a minősítő vizsgám… Nagyon-nagyon jól sikerült. Olyan bizottságot kaptam, akik abszolút támogatták az élménypedagógiai módszereket. Kiemelték, hogy mennyire jó volt látni egy olyan írásórát, ahol csak játék volt.
Köszönöm, hogy Tőletek tanulhatok! Különösen nagy köszönet Urbán Mónikának!”

.

.


Kis Kati

.

Kis Kati, aki szakdolgozatában a bibliai élménypedagógia hatását vizsgálta az óvodai nevelésben, a tudományos diákköri konferencián I. helyezést ért el remek előadásával.
Irány tovább az OTDK! Szorítunk!

.

.


Módi Kinga

.

„2015 decemberében a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Közgyűlése az ágyai Módi Kinga vallástanárnőnek ítélte a 2011-ben alapított, vallástanároknak járó M. Nagy Ottó-díjat, amit áldozatos nevelői munkája elismeréseként és kiemelkedő egyházi szolgálatának jutalmáért kapott.”  Kinga 2013 óta foglalkozik élménypedagógiával.
„Ami számára élmény, azt másoknak is élménnyé akarja tenni, legyen szó diákjairó, neveltjeiről vagy pedagógus társairól.”

Balta János – Nyugati Jelen
Forrás: 
Módi Kinga vallástanár M. Nagy Ottó-díjas

.


Urbán Mónika

.

Urbán Mónika kiérdemelte az Ország (egyik) Kedvenc Tanárnénije címet. A Nők Lapja Café versenyt hirdetett az „Ország Kedvenc Tanára” címért. A kaposvári szülők összefogtak, és közösen nevezték a kedvenc tanárukat erre a címre, így Mónika végül bekerült a 10 legtöbb szavazatot elért tanár közé.
Nagyon büszkék vagyunk rá!

A Mónikával készített beszélgetés megtekintéséhez kattintson ide!

.

.

.


Hotya HajniHotya Hajni, játék- és élménypedagógus, nyelvtanár, táborvezető, szakmai konzulens, tréner, és mindemellett Ő volt az 1000., akinek tanúsítványt állíthattunk ki.

,,Az élménypedagógiában sok mesterem volt. A legnagyobb példaképem Bányai Sándor, a Kalandok és Álmok zseniális élménytrénere.”

Tanulj Másképp Műhely