Bárka tábor 2023

A Magyarországi Református Egyház és
a
Kalandok és Álmok Szakmai Műhely
történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási  programja folytatódik!

    A  Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2023 között részt veszünk az EFOP-1.2.12-17-2017-00005 számú projektben, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő  gyermekeket és kamaszokat célozza. Idén is nagy lendülettel és immár sok tapasztalattal felvértezve indulunk neki a szervezésnek.
    A fő cél, a résztvevők  esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása,  egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő és a SDG Családi Hotel és Konferencia Központ nyújtja. A turnusokban évente több mint  1500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb  térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.
    Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására keresünk elhivatott közreműködőket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek  játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek! Keresünk több, mint 150 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, akik vagy élménypedagógiai gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány),  szabadidőszervező animátorként (kormányos), vagy a gyerekek alapvető fizikai és lelki szükségleteik ellátásában, a biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkör kialakításában önkéntesként (fedélzetmester) vennének részt a táborokban.
    Ugyanúgy 150 fő önkéntes jelentkezését is várjuk táborainkba, akik szívesen segítenek a tábor napi életének szervezésében, a táborozók tábori napjainak lebonyolításában ébresztőtől a takarodóig, az alapvető fizikai és lelki szükségletek ellátásában, a biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkör kialakításában.
    Azok jelentkezését várjuk végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, akik már betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 3 napos tábori felkészítőn 2023. május 6-7-8. között péntek délutántól vasárnap délutánig.