Legyél az önkéntesünk a Bárka táborban!

.Szeretnél nyomot hagyni a világban? Szeretnél álmokat valóra váltani? Szeretnél egy elhivatott közösségbe tartozni? Szeretnél a segítőnk lenni?

Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, csatlakozz a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához.

Táborunk esély a nehéz sorsú gyermekeknek a felzárkózásra, ami nem jönne létre elkötelezett önkénteseink nélkül. Egy önkéntesünk visszajelzése: „Ha semmi mást nem tettem a nyáron, mint mosolyt csaltam 200 gyermek arcára, akkor már hasznos volt a nyaram, és az egész évem.” Ez a tábor gyermekeket juttat esélyhez, lehetőséghez, célhoz, reményhez.

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. A táborban évente több mint 1500 gyerek tölti a szünidejét, sokan az ország legelmaradottabb térségeiből és a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből érkezve. A Magyarországi Református Egyház önkéntesek nélkül nem tudná megvalósítani ezt a munkát. Ezért a tábor lebonyolításához ismételten, immár 2021 nyarára, olyan vállalkozó kedvű önkénteseket keresünk, akik szívesen segítenek a tábor napi életének szervezésében, a táborozók tábori napjainak lebonyolításában ébresztőtől a takarodóig, az alapvető fizikai és lelki szükségletek ellátásában, a biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkör kialakításában.

Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására 2021-ben 150 fő önkéntes jelentkezését várjuk, olyan önkéntesek jelentkezését, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban, cserkészfoglalkozások vezetésében, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, közös játékra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 3 napos tábori felkészítőn 2021. május 22-24  között, szombat reggeltől, hétfő délutánig.

Figyelem!
Ezen a felületen kizárólag önkéntesnek lehet jelentkezni a Bárka táborba 
(vagyis fedélzetmesternek)!

Amit kérünk Tőled:

 • Gyermekfoglalkozások lebonyolításához kapcsolódó tapasztalatot és elhivatottságot.
 • Kötelező részvételt a felkészítő képzési napokon (2021. május 22-24.) mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges.
 • Szilárd és gyermekközpontú értékrendet, a tábori szabályok elfogadását és támogatását.
 • Előnyt élvez az, aki már vett részt Bárka táborban.
 • Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik (Fontos! A terhelés miatt az egymást követő turnusokban való részvétel nem megengedett).

Amit mi tudunk nyújtani Neked:

 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Az ország legjobb szakembereivel dolgozhatsz együtt és egy elhivatott szakmai csapatnak lehetsz a tagja.
 • A projektben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az önkéntesek munkájukat a lehető legjobban végezzék, amelynek érdekében folyamatos mentorálást és visszacsatolást nyújtunk.
 • Ingyenes módszertani továbbképzéseken való részvétel lehetőségét.
 • Ezen felül a táborvezető által igazolt sikeres segítő tevékenység után igény esetén igazolást állítunk ki az elvégzett önkéntes tevékenységről.
 • A felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség.
 • Hosszú távú szakmai együttműködést a projekt teljes időtartamára. Példaértékű önkénteseinket visszahívjuk a következő évben/években is foglalkoztatva, akár más szerepeket felajánlva.
 • A vállalt turnusok idejére egy jelképes, 7500 Ft/turnus tiszteletdíjat.
 • Mosolyt, jókedvet, támogató közösséget.

.

 1. turnus: 2021. május 31-június 5., Balatonfenyves
 2. turnus: 2021. június 7-12., Balatonfenyves
 3. turnus: 2021. július 7-12., Balatonfenyves
 4. turnus: 2021. augusztus 9-14., Balatonfenyves
 5. turnus: 2021. augusztus 15-20., Balatonfenyves
 6. turnus: 2021. augusztus 21-26., Balatonfenyves
 7. turnus: 2021. augusztus 26-31., Balatonfenyves
 8. turnus: 2021. szeptember 13-18., Balatonfenyves

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2021. május 22- 24.

Helyszíne: Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, Balatonfenyves

Korábbi turnusokban készült képek itt tekinthetőek meg:

A jelentkezési határidő lejárt!

A jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok értékelése alapján (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció) és egy telefonos interjút követően történik, amelyről visszajelzést 2021. március 31-ig emailben küldünk. A jelentkezéseket a 3 napos felkészítő tréninggel véglegesítjük, amelynek végén a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk. A jelöltek száma korlátozott, ezért ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb!

Ha további kérdésed van, írj a sdg.palyazat@reformatus.hu e-mail címre, vagy hívj minket a +3630 575 2254-es telefonszámon.