Bárka tábor – oktatókat keresünk 2021-ben is! (várólista)

.
.
Nagyszabású munkalehetőséget, jó hangulatot és szakmai fejlődést
kínálunk ismételten, immár 2021 nyarára:

oktatókat keresünk gyerektáborainkba!
.
A Kalandok és Álmok történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási  programja folytatódik!

    A  Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2021 között szakmai megvalósítói lehetünk az EFOP-1.2.12-17-2017-00005 számú projektnek, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő  gyermekeket és kamaszokat célozza. Idén is nagy lendülettel és immár sok tapasztalással felvértezve indulunk neki a szervezésnek.

A projekt célja
Az eltérő helyről és szociális környezetből érkező résztvevők esélyegyenlőségének megteremtése, a társadalmi befogadás erősítése, a gyermekek és a fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészségtudatos magatartásuk kialakítása, a szociális kompetenciák csoportban történő fejlesztő és az önelfogadást, a társakkal való hatékony kommunikációt, a bizalomépítést célzó programok megvalósítása élménypedagógiai programokon keresztül.
    A helyszínt a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja. A turnusokban évente több mint  1500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb  térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.
    Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására keresünk elhivatott közreműködőket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek  játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek! Keresünk több, mint 150 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, akik vagy élménypedagógiai gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány), vagy  programszervező animátorként (kormányos) vennének részt a táborokban.
Azok jelentkezését várjuk
   végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, akik már betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 3 napos tábori felkészítőn 2021. május 22-24. között szombat reggeltől hétfő délutánig.
.
Figyelem!
Ezen a felületen kizárólag oktatónak lehet jelentkezni a Bárka táborba
(vagyis kormányosnak és kapitánynak)!

Amit nyújtunk
 • A nyári táborok idejére több, mint 53.950 Ft. tiszteletdíjat hatnapos turnusonként az oktatók számára. A turnusok idejére kötendő munkaszerződés tervezete ezen a linken található.
 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a felkészítőn és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
 • Ingyenes továbbképzéseken való részvételi lehetőséget, melynek szakmai hátterét a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely biztosítja.
 • Kiváló technikai feltételeket, melyekből magas színvonalon tudjuk biztosítani a programokat és foglalkozásokat.
 • Tábori élményt és hosszú távú szakmai műhelymunkát a Kalandok és Álmok csapatához csatlakozva, akár a projekt teljes időtartamára a szakmai előrelépés lehetőségével, valamint évközi képzésekkel és munkákkal.
 • A felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség.
 • Segítségnyújtást a diétás étkezések megoldásában. Sajnos a tábori konyha nem tudja ezt vállalni, de mi igyekszünk akár szolgáltatók ajánlásával élni az érintettek felé.
 • A tábor ideje alatt állandó mentőorvosi felügyelet, folyamatos ellenőrzések és szigorú protokoll biztosítja a koronavírussal kapcsolatos kockázatok minimalizálását.

Amit  kérünk

 • Először is azt, hogy  FIGYELMESEN OLVASD EL A FELHÍVÁST – rengeteg felesleges kérdést, időt és munkát megspórolhatsz magadnak és nekünk egyaránt ezzel.
 • Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások vezetéséhez (kapitányok) legalább egy élménypedagógiai alapképzés korábbi elvégzésének igazolását, élménypedagógiai foglalkozásvezetőként korábban szerzett, kifejezetten élménypedagógiai tapasztalatot – ezeknek hiánya kizáró szempont a kapitányi feladatkörből.
 • A programért felelős animátoroktól (kormányosok) gyerekfoglalkozásokhoz, táborozáshoz, szabadidős foglalkozások (sport, kézműves, tánc, játék, stb.) lebonyolításához kapcsolódó érzéket, elhivatottságot és előzetes gyakorlati tapasztalatot.
 • A felkészítő képzési napokon (2021. május 22-24.) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges.
 • Egy előzetes turnustalálkozón való kötelező részvétel (ettől eltekinteni csak a turnusvezető engedélyével lehetséges).
 • A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.
 • Előnyt élvez az, aki már vett részt Bárka táborban.
 • Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik, de a pihenőnap nélkül közvetlenül egymást követő időpontokra nem lehetséges jelentkezni. A teljes és pontos turnusbeosztást megtalálod alább és az elektronikus jelentkezési lapon – figyelj a dátumokra!
 • Csak olyanok jelentkezését várjuk, akik a kiválasztott turnusban semmilyen más szerepkörben nem vesznek részt, tehát sikeres kiválasztás esetén csak és kizárólag a felkért oktatói munka ellátása az egyedüli feladata.
Amit a jelentkezéssel vállalsz
 • A tábor szilárd és gyermekközpontú értékrendjének elfogadását és tiszteletét. A hitbéli elköteleződés nem feltétel,  a tábor vezetőkre vonatkozó szabályainak elfogadását és támogatását. Semmiféle vallási vagy világnézeti elkötelezettség vagy semlegesség nem jelent sem előnyt, sem hátrányt.
 • A tábor szabályainak házirendjének, protokolljának betartását – ezeket lesz módod megismerni még a felkészítő és a szerződéskötés előtt!
 • A táborozó gyerekekkel való türelmes, empatikus együttműködést, a gyerekekért érzett felelős, felnőtt magatartást.
 • A tábor működésével járó fokozott fizikai és pszichikai igénybevételnek való legjobb tudásod szerinti megfelelést.

2021-es Bárka tábor alábbi turnusaiba lehet még jelentkezni (a regisztrációs lapon választhatóan):

1. turnus: 2021. május 31.-június 5.
2. turnus: 2021. június 7-12.
6. turnus: 2021. augusztus 21-26.
7. turnus: 2021. augusztus 26-31.
8. turnus: 2021. szeptember 13-18.
9. turnus: 2021. június 21-26.

A tábor létrehozása és mozgósítása természetesen azon a feltételezésen alapul, hogy nyárra sikerül leküzdeni a vírus okozta fenyegetést. Az országos veszélyhelyzet alakulása befolyásolhatja a megrendezésre kerülő turnusok számát.

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2021. május 22-24.
Helyszíne: Balatonfenyvesi Gyermek- és Ifjúsági Üdülő, 8646 Balatonfenyves, Mária u. 54.
.
.A képzésre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció), szükség esetén telefonos interjúra is sor kerülhet. A döntés a turnusvezetők és az adott szakterületért felelős középvezetők jogköre.
A regisztrálók előválogatása után a kiválasztás eredményéről a kiértesítéseket 2021. április 1-9. közötti időszakban kapják meg e-mailen.
A  kiválasztást és a 3 napos felkészítő  tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.

Bárka tábor felkészítőhetének facebook-eseményénél elérhetőek aktuális információk, kövess minket!

Korábbi turnusokban készült képek itt tekinthetőek meg:
Jelentkezés az űrlapon, vagy érdeklődés munkaidőben az alábbi elérhetőségeken!

Demjén Izabella
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu