Bárka Tábor 2019

 A Kalandok és Álmok történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási  programja folytatódik!

..
   .
A  Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2021 között részt veszünk abban a programban, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő  gyermekeket és kamaszokat célozza. Idén is nagy lendülettel és immár sok tapasztalással felvértezve indulunk neki a szervezésnek.
    A fő cél, a résztvevők  esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása,  egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése  élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt Balatonszárszón  az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ, illetve a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja. A turnusokban évente több mint  1500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb  térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.
    Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására keresünk elhivatott közreműködőket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek  játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek! Keresünk 100 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, akik vagy élménypedagógiai gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány), vagy  szabadidőszervező animátorként (kormányos) vennének részt a táborokban.
    Azok jelentkezését  várjuk 16 éves kortól, végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől  függetlenül, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 4 napos tábori felkészítőn március 14-17. között, csütörtöktől vasárnapig..
.
.
Amit nyújtunk:
 • A nyári táborok idejére kb. 50.000 Ft. tiszteletdíjat hatnapos turnusonként az oktatók számára.
 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséget, amelynek tagjai lelkesen, egymást segítve és fáradtságot nem ismerve dolgoznak a gyerekekért.
 • Kiváló technikai feltételeket, melyekből magas színvonalon tudjuk biztosítani a programokat és foglalkozásokat.
 • Tábori élményt és hosszú távú szakmai műhelymunkát a Kalandok és Álmok csapatához csatlakozva, akár a projekt teljes időtartamára a szakmai előrelépés lehetőségével, valamint évközi képzésekkel és munkákkal.

Amit  kérünk:

 • Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások megtartásához (kapitányok) legalább 30 órás akkreditált élménypedagógiai alapképzés korábbi elvégzésének igazolását, élménypedagógiai foglalkozásvezetőként korábban szerzett, kifejezetten élménypedagógiai tapasztalatot – ezeknek hiánya kizáró szempont a kapitányi feladatkörből.
 • A programért felelős animátoroktól (kormányosok) gyerekfoglalkozásokhoz, táborozáshoz, szabadidős foglalkozások (sport, kézműves, tánc, játék, stb.) lebonyolításához kapcsolódó érzéket, elhivatottságot és előzetes gyakorlati tapasztalatot.
 • A felkészítő képzési napokon (2019. március 14-17.) kötelező a teljes részvétel, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele. Ettől eltekinteni csak a turnusvezető előzetes engedélyével lehetséges.
 • A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.
 • Előnyt élvez az, aki tavaly már vett részt Bárka Táborban.
 • Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik, de a pihenőnap nélkül közvetlenül egymást követő időpontokra a tavalyi tapasztalatok alapján nem lehetséges jelentkezni, mivel a táborok nagyon fárasztóak. A teljes és pontos turnusbeosztást megtalálod az elektronikus jelentkezési lapon – figyelj a dátumokra!
 • Szilárd és gyermekközpontú értékrendet, a tábor vezetőkre vonatkozó szabályainak elfogadását és támogatását. Semmiféle vallási vagy világnézeti elkötelezettség vagy semlegesség nem jelent sem előnyt, sem hátrányt.

GALÉRIÁK: 

2019-es Bárka Tábor turnusidőpontjai (alább a jelentkezési lapon választhatóan):

 1. turnus: 2019. június 3-8., Balatonfenyves
 2. turnus: 2019. június 9-14., Balatonfenyves
 3.  turnus: 2019. június 17-22., Balatonszárszó
 4. turnus: 2019. június 22-27., Balatonszárszó
 5. turnus: 2019. július 22-27., Balatonfenyves
 6. turnus: 2019. augusztus 5-10., Balatonfenyves
 7. turnus: 2019. augusztus 11-16., Balatonszárszó
 8. turnus: 2019. augusztus 19-24., Balatonfenyves
 9. turnus: 2019. augusztus 25-30., Balatonfenyves

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2019. március 14-17.
Helyszíne: a Szolnoki Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány tábora (5000 Szolnok, Tiszeligeti stny.)

Jelentkezési határidő: 2019. február 17., vasárnap –> A jelentkezési határidő lejárt!

A képzésre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció). Ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb!
Amennyiben a határidő előtt megtelik a létszámkeret, automatikusan várólistát indítunk.
A regisztrálók előválogatása után a  képzésre való meghívót és a technikai részleteket legkésőbb 2019. március 1-jéig e-mailben küldjük ki.
A  kiválasztást és a 4 napos felkészítő  tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.
A Bárka Tábor felkészítőhetének facebook-eseményénél elérhetőek aktuális információk, kövess minket!
.
Érdeklődés az alábbi elérhetőségeken:

Demjén Izabella
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu

A jelentkezési határidő lejárt! A kiválasztási folyamat után március elsejéig küldünk e-mailben értesítést a jelentkezetteknek az eredményről.