Online időben emberi visszajelzés

 

Online-os időben, és online módon, de emberi visszajelzés: mármint hogy mennyire hasznos és jó dolog amit csinálsz, csináltok, képviselsz. Az online oktatás elvárása óta, a nehezen összeverbuvált, szinte csak romagyerek kiscsoportommal naponta küzdöm azzal, hogy mit, hogy, hogyan, ha nem vagyok mellettük, ha csak okos telefon van (pc, laptop nem játszik) vagy az sem, nyomtató meg egyaltalán, meg szülői segítség is minimál.

És ma ez lett a feladat. Találd ki, honnan inspirálódtam többek között?!

Nagyon nagy köszönet!

Elővideós bemutatás előzi meg az összes feladat feladását, s aztán a leírás ez után du. 4-ig megy a folyamatos kapcsolattartás pötyögve, hangüzenetben, ki hogy tud, s személyes visszajelzésben.

A legutóbbi feladat a gyerkőcöknek:

1) Keress három tálat, edényt és tedd egymásba úgy ahogy a képen látod. Keress zoknikat vagy kupakokat es dobj velük célba a tálakba. Ha a legnagyobb edénybe esett, az 5 pont, ha a középsőbe 10 pont, ha a legkisebbe akkor 15 pontot ér. Ha mellé megy, az 3 pont. Dobj tízszer. Add össze a pontokat a füzetbe és fényképezd le, és posztold ide.

2) Építs tornyot! Felhasználhatod az edényeket, de lehet bármiből. Legalább kétféle tárgyat használj. Vigyázz, ne legyen törékeny benne, például üveg, cserép vagy porcelán. A torony legalább olyan magas kell legyen, mint te. Fényképezd le magaddal együtt (kérj meg valakit otthon, hogy fényképezzen le).

3) Találj ki egy mesét, hogy ki lakik a tornyodban. Miért nem jöhet ki? És ha mégis kijut, milyen próbatételen kell átesnie. Vagy esetleg ki segít neki ebben?

 Jó munkát mindenkinek!

Szolomájer Tímea


Otthonoktatás – Tapasztalatok az otthontanulásról
A témában eddig megjelent cikkeink: