Jelentkezz önkéntesnek a 2019-es Bárka Táborba!

 

.

A Magyarországi Református Egyház nagyszabású gyermektáboroztatási programja folytatódik!

.
 Álmokat válthatsz  valóra, életeket változtathatsz meg, ha csatlakozol a Magyarországi Református  Egyház Bárka tábor programjához. Egyben azt is megtapasztalhatod, hogy a TE  segítséged milyen jelentős lehet abban, hogy nehéz sorsú gyermekek számára esélyt tudjunk kínálni a felzárkózásra. A Bárka tábor nem létezne  elkötelezett önkéntesek nélkül. Minden mosoly, jó szó, energia és szenvedély,  amit a Bárkának adsz többszörösen térül meg, több száz hátrányos helyzetű  gyermeket juttatva esélyhez, lehetőséghez, célhoz, reményhez.  
.
A Magyarországi Református Egyház 2018-2021 között megvalósuló esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. A táborban évente több mint 1500 gyerek tölti a  szünidejét, sokan az ország legelmaradottabb térségeiből és a legkülönbözőbb  társadalmi rétegekből érkezve.
.
A Magyarországi Református Egyház önkéntesek  nélkül nem tudná megvalósítani ezt a munkát. Ezért a tábor lebonyolításához olyan 18 és 35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalokat keresünk, akik szívesen segítenek a tábor napi életének szervezésében, a táborozók tábori napjainak  lebonyolításában ébresztőtől a takarodóig, az alapvető fizikai és lelki  szükségletek ellátásában, a biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkör  kialakításában. Nyíltszívű önkénteseket keresünk, aki ölel, támogat és felemel, mesél, meghallgat,  játszik, sír, nevet és megnevettet.
Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására 100 fő olyan önkéntes jelentkezését várjuk, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó  tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban, cserkészfoglalkozások vezetésében, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, közös  játékra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 4 napos tábori felkészítőn.
.
.
.
Amit nyújtunk:
 • A szállás és étkezés  térítésmentes biztosítását a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes  időtartamára.
 • Az ország legjobb szakembereivel  dolgozhatsz együtt és egy elhivatott szakmai csapatnak lehetsz a tagja.
 • A projektben kiemelt figyelmet  fordítunk arra, hogy az önkéntesek munkájukat a lehető legjobban végezzék, amelynek érdekében folyamatos mentorálást és visszacsatolást nyújtunk.
 • Ezen felül a táborvezető  által igazolt sikeres segítő tevékenység után igény esetén igazolást állítunk ki  az elvégzett önkéntes tevékenységről.
 • A felsőoktatási képzéshez  kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók  számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség a  tábori önkéntesség keretén belül.
 • Hosszú távú szakmai  együttműködést a projekt teljes időtartamára. Példaértékű önkénteseinket  visszahívjuk a következő évben/években is foglalkoztatva, akár más szerepekkel  is megkínálva.
 • A vállalt turnusok idejére egy  jelképes, 7.500 Ft/turnus, tiszteletdíjat.
 • Végtelen mennyiségű szeretetet  és ölelést.

Amit  kérünk:

 • Gyermekfoglalkozások lebonyolításához kapcsolódó elhivatottságot és gyakorlati tapasztalatot.
 • Kötelező részvételt a felkészítő képzési napokon, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen  feltétele.
 • Szilárd és gyermekközpontú  értékrendet, a tábori szabályok elfogadását és támogatását.
 • A felkészítőre és a turnusokba való lejutás önálló megoldását, útiköltséget nem áll módunkban téríteni.
 • Előnyt élvez az, aki  tavaly már vett részt Bárka Táborban.
 • Előnyt élvez az, aki  két turnusba jelentkezik, de a pihenőnap nélkül közvetlenül egymást követő  időpontokra a tavalyi tapasztalatok alapján nem lehetséges  jelentkezni, mivel a táborok nagyon fárasztóak.

2019-es Bárka Tábor turnusidőpontjai (a jelentkezési lapon választhatóan):

 1. turnus: 2019. június 3-8., Balatonfenyves
 2. turnus: 2019. június 9-14., Balatonfenyves
 3. turnus: 2019. június 17-22., Balatonszárszó
 4. turnus: 2019. június 22-27., Balatonszárszó
 5. turnus: 2019. július 22-27., Balatonfenyves
 6. turnus: 2019. augusztus 5-10., Balatonfenyves
 7. turnus: 2019. augusztus 11-16., Balatonszárszó
 8. turnus: 2019. augusztus 19-24., Balatonfenyves
 9. turnus: 2019. augusztus 25-30., Balatonfenyves

.

.

GALÉRIÁK: 

  .
Ha elnyerte tetszésed a  táboroztatási programunk, azonosulni tudsz a céljainkkal és érzel magadban  elhivatottságot, csatlakozza csapatunkhoz, légy  a programunk önkéntese! Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az online jelentkezési lapunkat, melyet ITT TALÁLSZ! –> a határidő lejárt
.
.
A felkészítőre és a táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció). Ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb!
Amennyiben a határidő előtt megtelik a létszámkeret, automatikusan várólistát indítunk.
A regisztrálók előválogatása után a  képzésre való meghívót és a technikai részleteket e-mailben küldjük ki.
A  kiválasztást és a 4 napos felkészítő  tréninget követően a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk.
A Bárka Tábor felkészítőhetének facebook-eseményénél elérhetőek aktuális információk, kövess minket!
.
.
Jelentkezés az űrlapon, vagy érdeklődés az alábbi elérhetőségeken:

Becze Orsolya,
telefon: +36 30/300 40 90
e-mail: becze.orsolya@reformatus.hu