Kett pedagógiai képzés Budapesten (2020. április 17-19.)

A képzés vezetője
Sipos Edit – hittan-történelem szakos tanár, az Institut für Franz-Kett-Pädagogik GSEB tagja és munkatársa, a magyarországi Franz Kett Pedagógiai Egyesület alapítója
Ideje: 2020. április 17-18-19. (péntek-szombat-vasárnap) hittan-történelem szakos tanár, az Institut für Franz-Kett-Pädagogik GSEB tagja és munkatársa, a magyarországi Franz Kett Pedagógiai Egyesület alapítója
Helyszíne: KMO Művelődési Központ, 1191 Budapest, Teleki u. 50. (116-os terem)
Részvételi díja: 32.900 Ft.
.
A három nap időbeosztása:

 • 2020. április 17., péntek: 10.00-18.00
 • 2020. április 18., szombat: 9.00-18.00
 • 2020. április 19., vasárnap: 9.00-17.00

Étkezés: a részvételi díj a képzés díját, az eszközök használatát, a terembérleti díjat, az adminisztratív munkát és mindhárom napra egy egyszerű tea-kávé büfét tartalmaz, szállás-, étkezési és útiköltséget nem foglal magába.

További akciók, kedvezmények!!!
 • Az Early Bird jelentkezés keretén belül igénybe vehetők az alábbi akciós árak a korai jelentkezők számára, ha feltüntetik az űrlap Megjegyzés rovatába azt a kifejezést, hogy “Early Bird”:
 • – a meghirdetéstől december 20-ig 3.000 Ft. a kedvezmény, a képzés ára 29.900 Ft.
  – december 21-től január 31-ig 2.000 Ft. a kedvezmény, a képzés ára 30.900 Ft.
  – február 1-jétől április 10-ig teljes áron érhető el a képzés, azaz 32.900 Ft-ért.
 • Amennyiben egy intézményi költségviselőtől ketten jelentkeznek, úgy az első fő teljes részvételi díjjal vehet részt (32.900 Ft.), míg a második fő 20% kedvezményt kap a képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 26.320 forintért). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.
 • Amennyiben egy intézményi költségviselőtől hárman jelentkeznek, az első kettő teljes részvételi díjjal vehet részt (azaz 2×32.900 Ft-ért), míg a harmadik fő 10.000 Ft. kedvezményt kap a képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 22.900 forintért vehet részt). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.
Az akciók egymással nem vonhatóak össze, minden résztvevő csak egyet vehet igénybe! A kedvezmények igénybevételének szándékát a jelentkezési lapon kell jelölni, utólagosan nem áll módunkban figyelembe venni!.

A részvételi díj befizetése

A képzésen való részvétel feltétele a részvételi díj maradéktalan átutalása a következő számlaszámra:
10201006-50242667-00000000 (Paamon Bt., K&H Bank).
A jelentkezések véglegesítése és elfogadása a részvételi díjak beérkezésének sorrendjében történik, maga a regisztráció még nem biztosítja a részvételét a képzésen.
Amennyiben önhibáján kívül nem tud részt venni, de már átutalta az összeget, és ezt 7 nappal a képzés indulása előtt jelezi felénk, úgy a részvételi díj 100%-át visszafizetjük. A kezdés előtti 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni, azonban egy másik képzési alkalommal felhasználható.
Jelentkezési és befizetési határidő: 2020. április 10., péntek
.

Jelentkezni a lap alján lehet!

A maximális létszám 26 fő. Amennyiben a határidő lejárta előtt megtelik a keret, úgy korábban zárjuk le a jelentkezés lehetőségét és elindítjuk a várólistát.
A képzés címe
A Franz Kett pedagógiáról – saját élmények, pedagógiai és teológiai háttérismeretek
.Franz Kett  három alkalommal tartott képzést Magyarországon. Ma is aktív résztvevője az  Intézet munkájának, melynek célja az általa megalkotott pedagógiai szemlélet kutatása (Institut für Franz Kett Pädagogik). Figyelemmel kíséri a közeli és távoli munkatársainak a tevékenységét.
Az életének  és az életművének is lehetne a mottója egy jókívánság, amivel gyakran búcsúzik  a leveleiben: „ÖRÖMÖT,  ERŐT ÉS BÁTORSÁGOT KÍVÁNOK AZ ÉLETEDHEZ!”
.

Ki az a Franz Kett?
Franz Kett 1933-ban született Münchenben. Filozófiát és teológiát tanult, majd tanárként dolgozott. A München- Freisingi Egyházmegye Oktatási Hivatalának vezetőjeként dolgozott, amikor Esther Kaufmann nővérrel együtt elkezdte felépíteni sajátos módszertanát. Együtt alapították meg a „Religionspädagogische Praxis” című folyóiratot, amely 2009-ig az értelemorientált-egységes pedagógia szaklapja volt. 2010-ben Franz Kett önálló kiadót alapított és a pedagógiai írásait évkönyvekben jelenteti meg.
2010-ben megalakult az Institut für Franz Kett Pädagogik, amelynek célja a Franz Kett által megalkotott pedagógia szemlélet kutatása, hiteles megőrzése, továbbgondolása és népszerűsítése.
Franz Kett három alkalommal tartott képzést Magyarországon. Ma is aktív résztvevője az Intézet munkájának, figyelemmel kíséri a közeli és távoli munkatársainak a tevékenységét.
Az életének és az életművének is lehetne a mottója egy jókívánság, amivel gyakran búcsúzik a leveleiben:
„ÖRÖMÖT, ERŐT ÉS BÁTORSÁGOT KÍVÁNOK AZ ÉLETEDHEZ!”

Mi a képzés célja?
A képzés célja, hogy a Franz Kett pedagógia elméleti és módszertani alapjaiba betekintést nyerjünk és megismerjük azokat a teológiai, lélektani és pedagógia szempontokat, amelyek a Kett foglalkozások mögött állnak.
Célunk, hogy bemutassunk egy olyan reformpedagógia szemléletet, amelynek alapja a Viktor Frankl által a figyelem középpontjába állított gondolat: az ember alapvető szükséglete, hogy higgyen az élet értelmességében, és keresse élete értelmét.
Célunk, hogy az aktuális évszakhoz, ünnepkörhöz illeszkedő foglalkozásokon keresztül éljük át és tanuljuk meg a Kett módszertan alapjait. Hiszünk abban, hogy az alkotás, a játék, a szó, az ének, a tánc az elbeszélt és megélt történetek mind képesek arra, hogy általuk Istenről, a világról és magunkról tanuljunk.

Kinek szól a képzés?
A képzésre várjuk mindazokat, akikre az alábbiak közül akár egy is igaz:

 • szeretné megismerni a Franz Kett pedagógiát;
 • szeretne kreatív és tartalmas foglalkozásokat vezetni a közösségeiben;
 • hisz abban, hogy a vallásos nevelés az egész személyiség bevonásával valósulhat meg;
 • szívesen kipróbálna új módszereket a pedagógiai, nevelői munkában;

Mik a képzés tartalmi egységei?
Elmélet:
– a Franz Kett pedagógia alapelvei;
– a Franz Kett pedagógia teológiai és filozófiai alapjai;
– fejlődéslélektani és valláspszichológia alapok.

Gyakorlat:
– felfedezni és megtapasztalni saját magam, értékeimet;
– felfedezni és megtapasztalni magamat és másokat a közösségben;
– bibliai szövegek feldolgozása;
– mesék és történetek feldolgozása.

Milyen módszereket használunk?
A képzés során átéljük és megéljük a foglalkozásokat. Tapasztalatokat gyűjtünk a Franz Kett módszerével vezetett foglalkozások dinamikájáról, összetett módszertanáról. Előadások, interaktív foglalkozások, csoportmunkák és sok reflexió fogja kitölteni a közös időnket.

Korábbi bibliai élménypedagógiai képzésünkről ide kattintva található egy képes beszámoló.

A mennyiben Ön már elvégezte valamelyik képzésünket és elnyerte tetszését, kérjük, ajánlja ismerőseinek!

Érdeklődés munkaidőben az alábbi elérhetőségen:
Demjén Izabella,
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu