Játékpedagógiai képzés

A képzés címe
100 játék – Gyerekek és gyerekcsoportok motorikus, pszichikai és szociális képességeinek játékos fejlesztése

Mi a képzés célja?
A célcsoporttal megismertetni a játék felhasználásának lehetőségeit az iskolában és azon kívül. Megtanítani számukra a játékpedagógia elméleti és gyakorlati anyagát, rendszerezett szakmai tudást adni, amit képesek lesznek a saját közösségükben alkalmazni. Minél több a gyakorlatban felhasználható játékok saját élményű megtapasztalása és feldolgozása.

A képzési program témakörei
– jégtörő és ismerkedési játékok;
– problémamegoldó és együttműködési játékok;
– tanórán játszható játékok;
– kreatív játékfejlesztés és -kitalálás;
– játékok értékelésének módszerei és technikái;
– biztonság és baleset-megelőzés,
– a sikeres játékvezetés;

Képzési hitvallásunk
A tapasztalati tanulás erejében hiszünk! A képzéseinket gyakorlatias formában szervezzük meg. A résztvevők saját élmények és kalandok átélésén keresztül, önálló gondolatokat alkotva sajátíthatják el a képzési anyagainkat.
A közös gondolkodás hatékonyságában hiszünk! Hisszük, hogy érdemes és fontos a résztvevők tudása és gondolatai is. Feladatunknak érezzük, hogy megteremtsük a lehetőséget az egymástól való tanulásra.
A játék pedagógiai hatásában hiszünk! Fontosnak tartjuk, hogy a képzéseink résztvevői játékos formában, jó hangulatban, a játék nyújtotta biztonságos keretek között tapasztalhassák meg a képzéseink tananyagát.
Cselekvésre buzdítunk, de gondolkodni tanítunk! Célunk, hogy a résztvevők gondolkodását fejlesztjük. A képzésbefejeztével a résztvevő a képzés témáját illetően a tréner nélkül, is képes lesz sikerrel tudja végrehajtani a feladatait.
Igényeket keltünk! Nem elégszünk meg az igények teljesítésével! Igyekszünk új igényeket kelteni, hatni a résztvevők szemléletmódjára és változást elérni a gondolkodásukban és a cselekvéseikben egyaránt.
A hitelességben hiszünk! Csak olyan képzéseket szervezünk, amiben nem csak hiszünk, de annak tananyagát és módszereit mi magunk is rendszeresen alkalmazzuk a gyakorlatban.

Módszereink
– játék és élmény pedagógia;
– szituációs gyakorlatok, “mikro foglalkozások”;
– esetfeldolgozások, csoportviták;
– önálló munka, csoportmunka, páros gyakorlatok;
– gyakorlati foglalkozások (résztvevői játékvezetés);
– egymás munkájának értékelése;

Aktuális képzések:

Jelenleg nincsen a témában meghirdetett képzésünk.


Érdeklődés az alábbi elérhetőségen:
Demján Szilvia,

telefon: +36/70-670-1886
e-mail: demjan.szilvia@kalandokesalmok.hu