Szexuálpedagógiai képzés Budapesten (május 17-19.)

A képzés címe: Szerethető vagyok?

Kommunikáció és érzelemfókuszú szexuálpedagógiai képzés a tapasztalati tanulás módszereivel, testképről, külső és belső önértékelésről, identitásról, a szexualitás alapvető és megosztó kérdéseit is érintve.
A képzés célja a szexuális nevelés fontosságának és sokszínűségének bemutatása. A képzés során felvonultatjuk azokat a témákat, amik közvetve vagy közvetlenül hatással lehetnek az egyén szexualitására, szexualitásáról alkotott képére, így mindazokat a kérdéseket, amikkel érdemes foglalkozni nem csupán a biológiaóra vagy a szexuális felvilágosítási alkalmak, hanem a nevelés egyéb területein is. Célunk továbbá olyan módszerek kipróbálása, amik alkalmasak lehetnek gyerekek, kamaszok  vagy fiatal felnőttek körében körében is megfelelő kommunikációt teremteni a szexualitásról.

A képzés vezetője: Sárközi Andrea – a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársa, a Tesó-Blog szexuálpedagógiai rovatának szerkesztője.
Ideje: 2019. május 17-18-19. (péntek-szombat-vasárnap)
Helyszíne: KözHely, 1131 Budapest, Fáklya u. 4.
Részvételi díja: 5.900 Ft.

A képzés jelenleg még nem akkreditált!

A három nap időbeosztása: 
  • 2019. május 17., péntek: 10.00-18.00
  • 2019. május 18., szombat: 9.00-18.00
  • 2019. május 19., vasárnap: 9.00-16.00

Étkezés: a részvételi díj mindhárom napra tea-kávé büfét tartalmaz, szállást és étkezést nem foglal magába.

A részvételi díj befizetése

A képzésen való részvétel feltétele a részvételi díj maradéktalan átutalása a következő számlaszámra:
10402142-22751979-00000000 (BMB ‘994 Oktatási és Tanácsadó Bt., K&H Bank).
Amennyiben önhibáján kívül nem tud részt venni, de már átutalta az összeget, és ezt 7 nappal a képzés indulása előtt jelezi felénk, úgy a részvételi díj 100%-át visszafizetjük. A kezdés előtti 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni, azonban egy másik képzési alkalommal felhasználható.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2019. május 10., péntek

A maximális létszám 16 fő. Amennyiben a határidő lejárta előtt megtelik a keret, úgy korábban zárjuk le a jelentkezés lehetőségét és elindítjuk a várólistát.

Jelentkezni a lap alján lehet!

Kinek szól a képzés?
Mindazoknak, akik tanítói/nevelői munkájuk során kapcsolódhatnak olyan témákhoz, amik érintik az érzelmek, a kommunikáció, a szexualitás világát. Szeretettel várunk tehát minden olyan tanítót, osztályfőnököt, lelkészt, szociális segítőt, nevelőt, tanárt, pszichológust, aki érdeklődik a szexuális nevelés lehetőségei iránt.
A képzés azokat célozza meg,  akik szeretnék megjelentetni a szexuális nevelést az iskolában (és azon túl) a biológia- és etikaórák tananyagán és a felvilágosításon kívül is, a gyerekek és fiatalok mindennapjaiban.

Mik a képzés tartalmi egységei?
A képzés 5 fő blokkra tagolódik: a test, a nemek, az érzelmek és kommunikáció, a szexualitás alapkérdései, a szexualitás megosztó kérdései és a szexuális erőszak. Ezekben a nagyobb témákban boncolgatjuk mindazt, ami egy gyerek, kamasz, vagy fiatal felnőtt életében mérföldkőként megjelenhet.

Milyen módszereket használunk?
A képzés elsősorban a tapasztalati tanulás módszereit használja az élménypedagógia szellemiségével átitatva. Fontos, hogy a végleges tartalmat lehetőségünk legyen közösen is alakítani, így nagy szerepet kapnak a csoportos feladatok, viták, játékok. Elsődleges szempont a megfelelő kommunikáció megteremtése a nevelés különböző szereplői között, és feladatunknak tartjuk teret adni annak, hogy meghalljuk egymás hangját, figyelembe vegyük a másik szempontjait, tanuljunk egymástól, és fejlődjünk egymás által.

Amennyiben Ön már elvégezte valamelyik képzésünket és elnyerte tetszését, kérjük, ajánlja ismerőseinek!

Érdeklődés munkaidőben az alábbi elérhetőségeken:

Demjén Izabella
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu