A szociális és a pedagógusszférában egyaránt akkreditált élménypedagógiai képzés Budapesten (2022. június 17-18-19.)

A képzés címe
Az élménypedagógia alapjai – hatékony szociális kompetenciafejlesztés formális, nem formális és informális tanulási helyzetekben – SZABADTÉRI KIADÁS!

A képzés célja
A tanításra és nevelésre leginkább alkalmas pillanatok megteremtése és hatékony felhasználása kifejezetten szabadtéri helyzetekben, magasabb fizikai aktivitással,  tevékeny, cselekvő helyzetekben, természetközeli körülmények között, kimozdulva a formális, tantermi oktatás keretei közül.
Felkészítés szabadtéri foglalkozások vezetésére, szociális kompetenciafejlesztés és a közösségformálás outdoor, nem tanórai szervezésű formáinak megismertetése, a természet és a saját fizikai erőfeszítések nevelő erejének megismertetése, csorbítatlan érzelmi, erkölcsi és   fizikai biztonság mellett.
Alapelveink szerint a hatékony képzés alapja az aktív részvétel, a gyakorlatok személyes kipróbálása, a saját élmény megszerzése, az élmény megosztása és feldolgozása, majd pedig a tanulságok adaptálása más, hasonló helyzetekre. A képzés aktív részvételt vár minden szereplő részéről. Képzéseink hatására a résztvevők pedagógiai személyisége fejlődik, tárgyi tudása, módszertani eszköztára jelentősen bővül.

Az outdoor élménypedagógia integrálja a tapasztalati tanulás módszerét és a szabadban, természetes környezetben végzett fizikai jellegű gyakorlatokban alkalmazza azt. Ezen programok során a résztvevők az outdoor gyakorlatokat megoldva szereznek tapasztalatokat, amelyekből – a feladatokat követő megbeszéléseken logikai ívet teremtve a szimbólumként használt gyakorlat és a mindennapi élet témája között – a valós életben felhasználható tanulságokat fogalmaznak meg.
Tapasztalatok bizonyítják, hogy az outdoor élménypedagógia, a tapasztalati oktatás más módszereknél hatékonyabban segíti elő a komfortzónából történő kilépést, ezáltal maradandóbb tanulást és változást biztosít. Ennek oka, hogy a nagyobb fizikai kihívással járó szabadtéri (outdoor)  gyakorlatok az átlagnál mélyebben „érintik meg” a résztvevőket, nagyobb kihívást jelentenek, erősebben hatnak az érzelmekre és sokszor életre szóló élményeket nyújtanak. Önálló terápiás és pedagógiai módszerként is alkalmazható, valamint modulként beépítve más terápiás és oktatási folyamatokba fokozhatja azok hatásfokát.

Létezik egy vadon odakinn – és egy másik idebenn… Ki kell lépnünk ahhoz, hogy megtanuljuk mi lakozik belül, és be kell lépnünk ahhoz, hogy megismerjük azt, ami kint van.” (Tom Smith, 1990)
Az élménypedagógiai alapképzésről további információ erre a linkre kattintva érhető el.

A képzés technikai információi
Vezetője: Bányai Sándor
 – címzetes egyetemi docens (Pécsi Tudományegyetem), közoktatási szakértő, tanító, szabadidő-szervező, élmény- és kalandpedagógiai tréner, a Szakmai Műhely vezetője.
Ideje: 2022. június 17-18-19. (péntek-szombat-vasárnap)
Helyszíne: Bagázs Közösségi Tér, 1137 Budapest, Szent István park 10.
Részvételi díja: 25.900 Ft.
Alapítási engedélyének száma: 9/81/2018
Indítási engedélyszámunk: R/3050/2020
Akkreditációs órák száma: 30 (30 x 45 perc)
Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/004839

A három nap időbeosztása:

 • 2022. június 17., péntek: 10.00-18.00
 • 2022. június 18., szombat: 9.00-17.00
 • 2022. június 19., vasárnap: 9.00-17.00

Étkezés
A részvételi díj a képzés díját, az eszközök használatát, a terembérleti díjat, az adminisztratív munkát és mindhárom napra egy egyszerű tea-kávé büfét tartalmaz, szállás-, étkezési és útiköltséget nem foglal magába.

A jelentkezés feltételei 

 • A jelentkező vállalja, hogy részt vesz a képzés teljes egészén.
 • Eleget tesz az akkreditált képzés adminisztratív kötelezettségeinek.
 • A jelentkező tudomásul veszi, hogy a 30 óra elvégzését igazoló akkreditált tanúsítványra akkor jogosult, ha eleget tesz a képzés elvégzése feltételeinek, és a megadott határidőre beküldi a foglalkozásvázlatát és az elégedettségmérő kérdőívet.
 • A jelentkező tudomásul veszi, hogy a 30 órás képzés 3 napos, nem végezhetőek el belőle választhatóan csak az egyes napok.
 • A jelentkező határidőre befizetés a képzés részvételi díját.

További akciók, kedvezmények!!!

 • Az Early Bird jelentkezés keretén belül igénybe vehetők az alábbi akciós árak a korai jelentkezők számára, ha feltüntetik az űrlap Megjegyzés rovatába azt a kifejezést, hogy “Early Bird”:
  – a meghirdetéstől február 20-ig 3.000 Ft. a kedvezmény, a képzés ára 22.900 Ft.
  – február 21-től április 20-ig 2.000 Ft. a kedvezmény, a képzés ára 23.900 Ft.
  – április 20-tól június 10-ig teljes áron érhető el a képzés, azaz 25.900 Ft-ért.
 • Amennyiben egy intézményi költségviselőtől ketten jelentkeznek, úgy az első fő teljes részvételi díjjal vehet részt (25.900 Ft.), míg a második fő 20% kedvezményt kap a képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 20.720 forintért). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.
 • Amennyiben egy intézményi költségviselőtől hárman jelentkeznek, az első kettő teljes részvételi díjjal vehet részt (azaz 2×25.900 Ft-ért), míg a harmadik fő 10.000 Ft. kedvezményt kap a képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 15.900 forintért vehet részt). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.

Az akciók egymással nem vonhatóak össze, minden résztvevő csak egyet vehet igénybe!
A kedvezmények igénybevételének szándékát a jelentkezési lapon kell jelölni, utólagosan nem áll módunkban figyelembe venni!

A részvételi díj befizetése
A képzésen való részvétel feltétele a részvételi díj maradéktalan átutalása a következő számlaszámra:
10201006-50242667-00000000 (Paamon Bt., K&H Bank)

A jelentkezési lap kitöltése után közvetlenül egy automatikus megerősítőüzenetet küldünk, hogy beérkezett a regisztrációja (amennyiben nem találja a beérkező levelek között, kérjük, nézze meg a spam és a promóciók mappát is). Ezt követően 1-2 munkanapon belül küldjük a hivatalos értesítést a jelentkezés elfogadásáról a részvételi díjról kiállított díjbekérővel, mely alapján elutalhatja a részvételi díjat. 

Amennyiben önhibáján kívül nem tud részt venni, de már átutalta az összeget, és ezt 7 munkanappal a képzés indulása előtt jelezi felénk, úgy a részvételi díj 100%-át visszafizetjük. A kezdés előtti 7 munkanapon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni, azonban egy másik képzési alkalommal felhasználható.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2022. június 10., péntek

A maximális létszám 24 fő.
A jelentkezések véglegesítése és elfogadása a részvételi díjak beérkezésének sorrendjében történik, maga a regisztráció még nem biztosítja a részvételt a képzésen. Amennyiben a határidő lejárta előtt megtelik a keret, úgy korábban zárjuk le a jelentkezés lehetőségét és elindítjuk a várólistát.

Jelentkezés az űrlapon, vagy érdeklődés munkaidőben az alábbi elérhetőségeken!

Amennyiben Ön már elvégezte valamelyik képzésünket és elnyerte tetszését, kérjük, ajánlja ismerőseinek!

A Kalandok és Álmok csapata nevében üdvözlettel:

Demjén Izabella,
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu