Aktuális képzéseink

  • Élménypedagógiai alapképzéseink
ÉlménypedagógiaElsősorban azoknak ajánljuk, akik először találkoznak élménypedagógiával, akik az alapokat kívánják megtapasztalni a komfortzóna elhagyásától a tudatosan vállalt kihíváskeresésen át egészen a feldolgozás módszertanáig. Hogy az élménypedagógiát mint önálló pedagógiai megközelítést a saját bőrödön ismerd meg és éld át. Így megtapasztalva, miként veheted rá a diákjaidat, hogy próbára tegyék önmagukat. Egymás között értjük meg, hogy hogyan lehetnek diákjaink aktív és cselekvő részesei és irányítói saját tanulási, nevelési és fejlesztési folyamatuknak. Mindezekre a kérdésekre a saját élmény révén keressük a közös választ. Képzésünkön játékos
élménypedagógiai trénig-szerű módszerekkel, a tapasztalati
tanulás hatékonyságát és módszereit mutatjuk be a résztvevőknek.
 .
További információk itt találhatóak.

  • Erőszak-megelőző képzéseink
Erőszak-megelőzésMindannyian nap mint nap találkozunk azzal a ténnyel, hogy nő az erőszakos cselekedetek száma az iskoláinkban, lakókörnyezetünkben. A szakemberek egyre több olyan gyerekkel találkoznak, aki nem fogadja el a határokat, és az érzelmei kezelésében nagyon impulzív. Az általunk kínált foglalkozások egy mozgáson alapuló program alapján készülnek. A gyakorlatok izgalmasak, szórakoztatóak, és lehetőséget kínálnak a gyerekeknek, hogy erősségeiket, szociális készségeiket, kreativitásukat egy biztonságos környezetben tegyék próbára.
Ajánljuk pedagógusoknak, iskolapszichológusoknak, a szociális szféra munkatársainak, minden gyermekekkel foglalkozó szakembernek és önkéntesnek!
 .
 További információk itt találhatóak.

  • Bibliai élménypedagógiaBibliai élménypedagógiai képzéseink

Az élménypedagógia egy speciális felhasználása, amikor az egyéni és közösségi fejlesztés keretét a Hit, egy egyházi közösség vagy egyenesen a Biblia teremti meg. Ebben a közegben is nélkülözhetetlen az értő vezetés, a megfelelő szemlélet. Ennek kialakításához kínálunk segítséget vallástanároknak, gyülekezeti munkásoknak, gyerekistentiszteletek vezetőinek, ifi-körök megtartóinak, vagy egyszerűen csak Hitben élő embereknek.

.

További információk itt találhatóak.


  • Rendezvény- és táborszervező képzéseink 

Naprenyő 2016006-20160627A továbbképzés célja, hogy a résztvevők készüljenek fel a gyerek- és ifjúsági táborok, bentlakásos és napközis jellegű táborok, nomád és üdülőtáborok projektszerű szervezésére, ismerjenek meg alapvető rendezvényszervezési ismereteket, tényeket, összefüggéseket, normákat. A résztvevők sajátítsanak el új ötleteket, eszközöket, módszereket a táboroztatás megszervezéséhez, ismerjék meg a tábori és szabadidős programok szervezésében rejlő egyéni és csoportos nevelési és fejlesztési lehetőségeket, váljanak képessé ezek kihasználásának hatékonyabbá tételére, a szervezés során felmerülő problémák új ismeretek
felhasználásával történő megoldására.
 .
További információk itt találhatóak.

  •  Speciális nevelési igényű gyerekek fejlesztésével foglalkozó képzéseink
.4. foglalkozas (8)
A résztvevők felkészítése a különleges bánásmódú gyermek (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési-, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő, kiemelkedő képességű, tehetséges) kiszűrésére, hatékony nevelésére és oktatására az osztályteremben. Az elméleti háttér, tevékenység, folyamattervezés, eszköz és módszertár megismertetése, illetve a szükséges pedagógus szereppel járó attitűd felfedeztetése.
.
További információk itt találhatóak.
.

  • Élmény a suliÉlmény a suli – mert játszunk!  című képzéseink
 Élménypedagógiai módszereinket, kalandpedagógiai eszközeinket, a komfortzónából való tervezett kimozdítást, a tudatos kockázatvállalást, és az élménypedagógiai egész megközelítését tanórán is felhasználhatjuk! Hatékonyságáról meggyőződhetsz kétnapos (20 órás) képzésünkön, ahol a kooperatív módszerek, a projektmunkák, a feldolgozás technikái együtt alkotnak személyre szabható, kiválóan alkalmazható rendszert, tantárgytól és életkortól függetlenül! Próbáld ki – és beépül majd a napi tanítási gyakorlatodba!
 .
További információk itt találhatóak.

  • Haladó képzésHaladó és felfrissítő képzéseink
A cél, hogy a már alapképzést végzett pedagógusok saját élményen keresztül tanuljanak a facilitátori tevékenységről, felnőtt közegben próbálják ki magukat, szakmai visszajelzéseket kapjanak és adjanak egymástól és egymásnak, megtapasztalják a foglalkozás-vezetés új módszereit, túllépve az egyszerű játékokon, valódi élménypedagógiai fejlesztő sorozatok levezetéséhez kapjanak indíttatást és támogatást. Túl az alapfogalmakon, magasabb szinten… ajánljuk figyelmedbe!
 .
További információk itt találhatóak.

  • Határon túli pedagógusoknak szóló képzéseink
20070806Tata_Beerkezes8Időnként lehetőségünk van külön határon túli pedagógusoknak is meghirdetni képzéseket. Célunk, hogy minél szélesebb körben megismertessük az élménypedagógia hasznosságát, a tanórán kívüli nevelés fontosságát, a szabadidő nevelő szerepének elengedhetetlen voltát, a játék pótolhatatlan fejlesztő hatását.
Hogyan lesz a játékból élmény, az élményből tapasztalat és a tapasztalatból tudás?
Megtudhatod Te is élménypedagógiai képzésünkön!
.
További információk itt találhatóak.
.

  • KalandpedagógiaSzabadtéri (outdoor) és kalandpedagógiai képzéseink
Ezeknek a képzéseknek közös jellemzőjük, hogy a megszokott tantermi megvalósítás helyett kifejezetten szabadtéri helyszínen, kifejezetten tágas helyigényű, magasabb fizikai aktivitással, nagyobb kihívással járó tevékenységeket, gyakorlatokat használunk – és ezt állítjuk az élménypedagógiai tanulás szolgálatába.Nagyon fontos: SEMMIFÉLE SPECIÁLIS FELKÉSZÜLTSÉGET ÉS FELSZERELÉST NEM IGÉNYEL EGYIK SEM! Hidd el, nem a sportmúlton, nem is az extra vízálló dzsekin múlik… minden fejben dől el! Te is jelentkezhetsz!
 .
További információk itt találhatóak.

  • Felsőoktatási kurzusokFelsőoktatási kurzusok és programok

Folytatódik az élménypedagógia térhódítása a hazai felsőoktatásban. Kurzus indul a Pécsi Tudományegyetemen Szentágothai Szakkollégiumán belül. Garantáljuk a kimozdulást a komfortzónából! Nem csak pedagógiai szakosoknak érdekes, próbáld ki te is, ha nem félsz a kihívásoktól!

További információk itt találhatóak.
  .
 .