Akkreditált szexuálpedagógiai képzés Budapesten (2024. április 19-21.)

A képzés címe
Szerethető vagyok? – kommunikáció és érzelemfókuszú szexuálpedagógiai képzés a tapasztalati tanulás módszereivel

A képzés célja
a szexuális nevelés fontosságának és sokszínűségének bemutatása. A képzés során felvonultatjuk azokat a témákat, amik közvetve vagy közvetlenül hatással lehetnek az egyén szexualitására, szexualitásáról alkotott képére, így mindazokat a kérdéseket, amikkel érdemes foglalkozni nem csupán a biológiaóra vagy a szexuális felvilágosítási alkalmak, hanem a nevelés egyéb területein is. Célunk továbbá olyan módszerek kipróbálása, amik alkalmasak lehetnek gyerekek, kamaszok  vagy fiatal felnőttek körében is megfelelő kommunikációt teremteni a szexualitásról.

A képzés bemutatása
A képzést 2020-ban akkreditáltuk, azóta 16 alkalommal tartottuk meg, összesen 257 tanúsítványt adtunk ki. Közzéteszünk néhány résztvevői véleményt az elégedettségmérő kérdőívekről:
Játék és információ, személyes mélyebb beszélgetések, valamint humor, felszabadító közös játékok egyensúlya volt jelen…”
Ez a képzés kifejezetten egy módszertani képzés: nem kíván állást foglalni, nem ítélkezik, nem kívánja kijelölni az egyedüli helyes utat. Sokkal inkább gondolkodásra késztet, szemléletet formál, eszközöket biztosít és kereteket teremt, a dráma, a storytelling, a design módszer és élménypedagógiai gyakorlatok segítségével.
„Rendkívül gyakorlatias, nagyon könnyen emészthető tananyaggá vált a változatos oktatási eszközök használata miatt…”

A képzés vezetője Sárközi Andrea
Az Integrom Program – Nagyvállalati Munkalehetőség Romáknak Program vezetője, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely trénere. Neveléstudományt végzett az ELTE-n, már ezekben az években különösen érdekelte a szexuális nevelés gondolata, ezért igyekezett minden kapcsolódó tárgyat elvégezni. Kilenc hónapot töltött egy argentin leányanya nevelőintézetben, ami nem csupán gyakorlatban volt erős tapasztalat, de a képzés szemléletét és céljait is nagyban meghatározta. A tananyag kidolgozása során, annak szupervíziójára három mentort kért fel: szexuálpszichológiai szempontból Hevesi Krisztina, neveléstudományi szempontból Lénárd Sándor, élménypedagógiai nézőpontból pedig Bányai Sándor támogatta a programot.

„Közvetlen, nyitott, határozott és szakmailag nagyon felkészült, tapasztalt oktató. Többen visszajeleztük felé, hogy nem csak az oktatásból viszünk haza tudást és tapasztalatot, hanem tőle/belőle is. A kiállása, a kommunikációja, amilyen kulturáltan kezelte az esetlegesen alakuló feszültségeket, példaértékű volt. Továbbá az a szintű lelkesedés, ami áradt belőle, szintén hatással volt ránk.”

’’Átfogó képet képes adni, nem ragad le és nem is nyitja túlságosan tágra tematikailag a képzést, hanem megfelelő mederben tereli, ahol még képes a tervekből is megvalósítani, illetve a résztvevőnek is elegendő teret hagyni a megnyilvánulásra!”

Kinek ajánljuk ezt a képzést? 

 • ajánljuk, ha pszichológus vagy, és szeretnél módszertanilag színesebben foglalkozni a témával akár nem csak csoportban, de személyes beszélgetésekben is;
 • ajánljuk, ha óvodapedagógus vagy, és egyre gyakrabban találkozol azzal a jelenséggel, hogy ez a téma egyre magasabb szinten üti fel a fejét már az oviban is;
 • ajánljuk, ha szociális munkás vagy, és nap mint nap találkozva a téma sötétebb oldalával is, elkerülhetetlen számodra, hogy tájékozott, felkészült légy;
 • ajánljuk, ha egyéb ifjúsággal gyakran találkozó segítő szakember vagy, és folyamatosan érzed, hogy kimondva vagy kimondatlanul, de ez a mindennapok része, és szeretnél segíteni a rád bízott fiataloknak;
 • ajánljuk, ha egyéni vállalkozás formájában foglalkozol önismereti, önfejlesztő kérdésekkel, és szeretnél tanulni, fejlődni, új szempontokat beépíteni a módszertáradba;
 • ajánljuk, ha szülő vagy, vagy szülő leszel, és szeretnél jobban megérteni  egy olyan generációt, amihez saját életutad alapján nehezen tudsz kapcsolódni;
 • ajánljuk, ha egyszerűen érdekel a téma, érzed, hogy dolgozik benned a kérdés, és szeretnél elindulni az úton, de még fogalmad sincs, hogy hogyan kezdj hozzá.

És természetesen ajánljuk, ha pedagógus vagy, akármilyen szakos végzettséggel, mert egészen biztosan befolyásolja a munkádat a diákok nemi érése.

Miért érdemes elvégezni a képzést?

 • megkönnyíti Számodra, hogy reagálj a közösségben felmerülő helyzetekre, hogy érzékenyen és magabiztosan légy jelen, amikor egy gyerek, egy kamasz vagy egy fiatal ilyen témákkal fordul Hozzád;
 • gazdagabbá teszi az eszköztáradat abban, hogy hogyan lehet hozzányúlni a szex egyszerre tabu és mégis ordító jelenségéhez;
 • segít abban, hogy önállóan el tudj indítani egy szexuálpedagógiai foglalkozássorozatot, és azt egy általad tervezett idősávban tudatosan véghez is tudd vinni;
 • lehetőséget ad arra, hogy végiggondold, te hol állsz jelenleg a szexualitás különböző kérdéseivel, milyen háttér, múltbeli események, ideológiák alakítják a véleményedet és értékrendszeredet.

A képzés várható hatása

 • átfogó képet kapsz arról, hogy pontosan mit értünk szexuális nevelés alatt;
 • a gyerekek számára saját nyelvükön, saját formálódó gondolkodásuknak megfelelő fogalmakkal fogsz tudni segítséget nyújtani, Te magad is számos új fogalommal gazdagodhatsz;
 • új módszereket tanulsz, vagy a már ismert módszerekre új megvilágításból nézhetsz rá;
 • megismerkedhetsz olyan emberekkel, akik az ország különböző pontjain munkálkodva hasonló problémákkal küzdenek;
 • kapsz egy gyűjteményt/térképet arról, hogy milyen témával milyen szervezetet szakembert érdemes megkeresni.

A szexuálpedagógiai képzésről további információ erre a linkre kattintva érhető el.

A képzés technikai információi

Ideje: 2024. április 19-20-21. (péntek-szombat-vasárnap)
Helyszíne: Bagázs Közösségi Tér, 1137 Budapest, Szent István park 10.
Részvételi díja: 41.900 Ft.
Alapítási engedélyének száma: 899/10/2019
Indítási engedélyszámunk: R/3052/2020
Akkreditációs órák száma: 30 (30 x 45 perc)
Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/004839

A három nap időbeosztása:

 • 2024. április 19., péntek: 10.00-18.00
 • 2024. április 20., szombat: 9.00-17.00
 • 2024. április 21., vasárnap: 9.00-17.00

Étkezés

A részvételi díj a képzés díját, az eszközök használatát, a terembérleti díjat, az adminisztratív munkát és mindhárom napra egy egyszerű tea-kávé büfét tartalmaz, szállás, étkezési és útiköltséget nem foglal magába.

A jelentkezés feltételei

 • A jelentkező határidőre befizeti a képzés részvételi díját;
 • A jelentkező vállalja, hogy a képzés teljes idejének legalább 90%-án részt vesz;
 • A jelentkező a megadott határidőre beküldi a záródolgozatát és az elégedettségmérő
  kérdőívet.

„Nagyon közvetlen és mégis nagyon informatív volt. Nem éreztem, hogy egy képzésen vagyok, inkább egy interaktív játékban, ahol könnyed mégis tartalmas információcsere történik. “HÉTVÉGI FELNŐTT JÁTSZÓHÁZ” – mint egy tanmese, aminek a cselekményét mi alakítjuk, de mégis előre meghatározott állomások szerint haladunk, amelyek sorrendje a csoport érdeklődése szerint változtatható.”

Igénybe vehető kedvezmények

 • Amennyiben egy  költségviselőtől ketten jelentkeznek (vagyis egy számlát kell a részvételi díjakról kiállítanunk), úgy az első fő teljes részvételi díjjal vehet részt (41.900 Ft.), míg a második fő 20% kedvezményt kap a képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 33.520 forintért). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.
 • Amennyiben egy  költségviselőtől hárman jelentkeznek (vagyis egy számlát kell a részvételi díjakról kiállítanunk), az első kettő teljes részvételi díjjal vehet részt (azaz 2×41.900 Ft-ért), míg a harmadik fő 10.000 Ft. kedvezményt kap a képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 31.900 forintért vehet részt). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.

A kedvezmény igénybevételének szándékát a jelentkezési lapon kell jelölni, utólagosan nem áll módunkban figyelembe venni!

„Alapokat adott és elköteleződést a téma iránt, még kíváncsibbá tett, kinyitotta az utat, amin, hogy meddig és milyen mélységben járok ahhoz szabad kezet adott.”

A részvételi díj befizetése
A képzésen való részvétel feltétele a részvételi díj maradéktalan átutalása a következő számlaszámra a jelentkezést követő 5 napon belül:
10201006-50242667-00000000 (Paamon Bt., K&H Bank)
A jelentkezési lap kitöltése után közvetlenül egy automatikus megerősítőüzenetet küldünk, hogy beérkezett a regisztráció (amennyiben nem találod a beérkező levelek között, kérjük, nézd meg a spam és a promóciók mappát is). Ezt követően 1-2 munkanapon belül küldjük a hivatalos értesítést a jelentkezés elfogadásáról a részvételi díjról kiállított díjbekérővel, mely alapján elutalhatod a részvételi díjat.
 Amennyiben önhibádon kívül nem tudsz részt venni, de már átutaltad az összeget, és ezt 7 munkanappal a képzés indulása előtt jelezted felénk, úgy a részvételi díj 100%-át visszafizetjük. A kezdés előtti 7 munkanapon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni, azonban egy másik képzési alkalommal felhasználható.

Jelentkezési határidő: 2024. április  12., péntek

A maximális létszám 24 fő.
A jelentkezések véglegesítése és elfogadása a részvételi díjak beérkezésének sorrendjében történik, maga a regisztráció még nem biztosítja a részvételt a képzésen. Amennyiben a határidő lejárta előtt megtelik a keret, úgy korábban zárjuk le a jelentkezés lehetőségét és elindítjuk a várólistát.

Amennyiben már elvégezted valamelyik képzésünket és elnyerte tetszésedet, kérjük, ajánld ismerőseidnek!

Jelentkezés az űrlapon, vagy érdeklődés munkaidőben az alábbi elérhetőségeken!

A Kalandok és Álmok csapata nevében üdvözlettel:

Demján Szilvia,
telefon: +36/70-670-1886
e-mail: demjan.szilvia@kalandokesalmok.hu