A belső iránytű – érzelmi nevelés fejlesztése c. képzés

A képzés címe
A belső iránytű – tapasztalati tanulás alapú képzés az érzelmi nevelés fejlesztésére

Mi a képzés célja?
A képzés célja az érzelmi kompetencia fejlesztése. Ezen képesség alatt azt értjük, amely akár egy belső iránytű, segíthet bennünket a saját vagy mások érzelmeinek felismerésében, kezelésében és azok pozitív befolyásolásában.
Hitünk szerint mindannyiunk számára fontos az érzéseink szabad megélése, mások érzéseinek átélése, az érzelmi önszabályozás kontrollálása, valamint annak tudatosítása, megértése, hogy érzelmeink, gondolataink és tetteink között olyan kapcsolat áll fenn, amire képesek vagyunk hatással lenni.
A képzésen célunk olyan sajátélményeket nyújtani, amelyek segítenek abban, hogy könnyebben tudjuk azonosítani és megérteni saját és mások érzelmeit. Közösen elmélyedünk az érzelmeink világában, miközben olyan módszereket kínálunk, amik alkalmasak lehetnek önmagunk, valamint a gyermekek és a kamaszok érzelmi nevelésére, fejlesztésére.

Kinek szól a képzés?
Az élményalapú képzésre várjuk mindazokat, akikre az alábbiak közül akár egy is igaz:

  • szeretné megtalálni azt a belső iránytűt, ami segít az érzések világában eligazodni;
  • jobban szeretné érteni saját magát és a gyermekek érzéseit, viselkedését és motivációit;
  • úgy érzi, érdekes lehet megtapasztalni az élménypedagógia és a személyközpontú megközelítés találkozását az érzelmi nevelés területén;
  • szívesen kipróbálna új módszereket a pedagógiai, nevelői munkában;
  • játszva tanulna önmagáról és az érzéseiről.

Mik a képzés tartalmi egységei?
A képzés legfőbb részei az alábbi tartalmi egységeket foglalják magukba:

  • A képesség felismerni és megnevezni saját érzelmi állapotunkat; megérteni a kapcsolatot az érzelmeink, gondolataink és tetteink között.
  • Az érzelmeink kezelésének a képessége – képesnek lenni ellenőrzést gyakorolni felettük, illetve a nemkívánatos érzelmi állapotokat kívánatosabb érzelmi állapotok irányába eltolni.
  • Képesség arra, hogy tudatosan olyan érzelmi állapotba kerüljünk, amely produktivitáshoz és sikerességhez vezet – az önmotiválás képessége.
  • Képesség mások érzéseinek olvasására, érzékenynek lenni azokra.
  • Képesség kielégítő kapcsolatok létrehozására és fenntartására.

Milyen módszereket használunk?
A képzésen az élménypedagógia és a tapasztalati tanulás módszerét alkalmazzuk a személyközpontú szemlélettel kiegészítve. Mit is jelent ez pontosan? Rengeteg játékos formába öntött gyakorlatot, melyek az érzelmi élet kérdéseit járják körbe – érzelmek kezelése, kommunikáció, empátia, önismeret, személyes felelősség.

A csoportban a foglalkozások során alapértéknek tekintjük az empátiát, a hitelességet és a feltétel nélküli elfogadást.

Aktuális képzések:

Jelenleg nincsen a témában meghirdetett képzésünk, de ha szeretne első kézből értesülni a legközelebbi alkalomról, iratkozzon fel az adatbázisunkba.

Érdeklődés az alábbi elérhetőségen:
Demján Szilvia,

telefon: +36/70-670-1886
e-mail: demjan.szilvia@kalandokesalmok.hu