Akkreditált speciális nevelési igényű gyerekek fejlesztésével foglalkozó képzés

Különleges padtárs!
Avagy mit kezdjünk a tanulási-, magatartási problémás gyerekkel az osztályteremben

 Mi SNI foglalkozás007-20140806a képzés célja?

A résztvevők felkészítése a különleges bánásmódú gyermek (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési-, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő, kiemelkedő képességű, tehetséges) kiszűrésére, hatékony nevelésére és oktatására az osztályteremben. Az elméleti háttér, tevékenység, folyamattervezés, eszköz és módszertár megismertetése, illetve a szükséges pedagógus szereppel járó attitűd felfedeztetése.

.

SNI foglalkozás003-20130110Kinek szól a képzés? 

Olyan pedagógusoknak, segítő szakembereknek, akik szeretnének megismerkedni egy-egy tanulási, magatartási probléma hátterével, elsajátítani módszereket, eszközöket, technikákat ahhoz, hogy hogyan vezessenek egy tanítási órát különleges bánásmódú gyerekekkel, akinek a csoportjában nehézséget jelent az eltérő gyerekekkel való foglalkozás.

.SNI foglalkozás005-20130108

Miről tanulunk majd? 

A különleges bánásmódú gyerekek típusairól, tüneteiről, felismeréséről, szakvélemények elemzéséről. Egy-egy problémacsoportot jobban megismerve érintjük azokat a módszereket, technikákat, amelyek segíthetik az SNI-s, BTM-s, tehetséges gyermekek tanulását.  Megismerkedünk, illetve el is készítünk tanítási órán a differenciáláshoz használható eszközöket, játékokat. Segítséget nyújtunk abban, hogy hogyan készüljön el egy egyéni fejlesztési terv, egy tudásszintet mérő dolgozat, illetve hogyan tükrözzük vissza a gyermek reális tudását az értékelés során.  Tanulunk a szociális kompetenciák fejlesztéséről, a saját megküzdési stratégiánkról, sikerekről, kudarcokról.

SNI foglalkozás001-20130107Milyen módszereket használunk?

A képzés során sajátélményű gyakorlatokon keresztül vesszük át a szükséges elméleti hátteret, s a képzés gyakorlati részében is a tapasztalati tanulás, a tevékenység-központú pedagógia, a kooperatív tanulási technikák, különféle csoportmunkák kerülnek előtérbe.

.

Egy korábbi, Élmény a rossz gyerek! c. képzésen készült képekből EZEN a linken tekinthető meg egy válogatás.

Aktuális képzések:

  • Jelenleg nincsen ebben a témában meghirdetett képzésünk

Légy készen a komfortzónád elhagyására!

Demjén Izabella,
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu
posta: 1680 Budapest, Pf. 90.