Cégünkről

kalandokesalmok_logoSzervezetünk egy érték-alapú közösség, mely 1999 óta foglalkozik pedagógus továbbképzéssel, és a rendezvényszervezés, élménypedagógia, multikulturális pedagógia, erőszak-megelőzés, csapatépítés, közösségfejlesztés, hatékony tanítási technikák témakörében mára valódi szakmai műhellyé nőtte ki magát. Tagjai között találunk oktatásról és nevelésről, hasonlóan gondolkodó óvópedagógust, szociális munkást, tanítót, tanárt, testnevelőt, szabadidőszervezőt, pszichológust, trénert. Munkatársaink, trénereink, és – ami  talán a legfontosabb – korábbi képzéseink résztvevői, szimpatizánsaink szerte a Kárpát-medencében velünk együtt vallják a tanórán kívüli nevelés fontosságát, a szabadidő nevelő szerepének elengedhetetlen voltát, a játék pótolhatatlan fejlesztő hatását.

 

20060515OutwardBound_TrainingActivities_Timemachine4

Az általunk használt módszerek nem csupán a felnőttképzés hatékony eszközei, hanem egyúttal kipróbálni és követni való minták: tanórán és tanórán kívül felhasználható játékok, metódusok. Képzéseink minden esetben saját élményű tanulást biztosítanak, nem csupán hallunk a játékról, hanem játékokat tanulunk és játszunk, játszunk, JÁTSZUNK!

Az élménypedagógia olyan tanítási/tanulási módszer, melyben a játékos tapasztalatszerzés, mély érzelmek átélése, az egyén csapatban való működése, a kihívás keresése dominál. Célja a komfortzónából való kizökkentés, az érzelemvezérelt tanuláshoz 6hoember_ronk (8)szükséges kihívás keresése. Mesterséges helyzetet teremt, amely valós problémamegoldás alapjául szolgálhat. A társas együttműködés során a tapasztalati tanulás lehetősége megsokszorozódik, minősége változik az egyén tanulásához képest. Ajánljuk óvónőknek, tanítóknak és szaktanároknak, osztályfőnököknek, testnevelőknek, alternatív iskolában  tanítóknak, gyógypedagógusoknak, táboroztatóknak és programszervezőknek egyaránt.

 

Valogatott_Gyerekképek2_62CÉLUNK:

· Játékos élménypedagógiai alapképzés tréningszerű módszerekkel, a tapasztalati tanulás hatékonyságának és módszereinek megismertetése;

· Az élménypedagógia felhasználási területeinek bemutatása, szerepe a közösségépítésben, az egyéni fejlesztésben, nevelési céljaink megvalósításában;

· Felkészítés élménypedagógiai foglalkozások vezetésére, gyerekek foglalkoztatására, újszerű, kihívást jelentő feladatok, játékok és egy újfajta pedagógus-szerep megtapasztalása;

· A módszertani repertoár bővítése a tapasztalati tanulás gyakorlatában, az ismerkedési játékoktól a csoportépítő feladatokon át az egyéni fejlesztés lehetőségéig.

20100703Avis_Csapatepito111MÓDSZEREINK:

· Sok-sok játék;
· 
A sajátélmény középpontba helyezése;
· A képzéssel kapcsolatos hallgatói elvárások megfogalmazása;
· A részvétel szintjének önkéntes meghatározása, a választás szabadságának biztosítása;
· Páros és kiscsoportos feladatmegoldások;
· A történések közös feldolgozása, értelmezése, a tapasztalatok megfogalmazása;
· Visszajelzés, egymás munkájának értékelése;
· Konszenzuskeresés;
· A kipróbált játékok és tevékenységek összegyűjtése, csoportosítása, rögzítése.


Ha többet szeretne megtudni rólunk…

XVI_Sz_N_Iskolaorok_Kontyfa (11)Facebookon is jelen vagyunk, itt folyamatosan megosztjuk a legújabb képzési lehetőségeket, Szakmai Napokat, illetve hírt adunk a lezárult rendezvényeinkről.
https://www.facebook.com/kalandok.es.almok.face?ref=hl

Google+ webalbumunkban rengeteg képpel találkozhat, melyek hűen ábrázolják foglalkozásaink színességét.
https://picasaweb.google.com/101284228289144624318

YouTube A YouTube-on pedig a rendezvények során készült videókat, slide showkat találhatják meg.
http://www.youtube.com/user/kalandokesalmokszm
Illetve az archív felvételek, videók
http://www.youtube.com/user/kalandokesalmok