Haladó élménypedagógiai képzés Budapesten (2018 ősze)

A képzés vezetői:

 • Bányai Sándor11215697_923662741021940_225321902453499776_n– a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, felnőttképzési menedzser, élmény- és kalandpedagógiai tréner, a Szakmai Műhely vezetője.
 • Kovács Nikoletta– tanító, pedagógiai fejlesztő, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Szakiskola igazgatóhelyettese, a Richter Aranyanyu Díj pedagógus kategóriájának 2016. évi nyertese, élménypedagógiai tréner.

Ideje: 2018 ősze (pontosítás hamarosan)
Helyszíne: Budapest (a pontos helyszín később)
Részvételi díja: 39.900 Ft.

A négy nap várható időbeosztása:Haladó képzés002-20160415

1. nap: 12.00-18.00

2. nap: 9.00-18.00

3. nap: 9.00-18.00

4. nap: 9.00-16.00

Étkezés:
A részvételi díj mind a négy napra tea-kávé büfét foglal magába.

Akciók, kedvezmények!!!

 • Az Early Bird jelentkezés keretén belül igénybe vehetők az alábbi
  akciós árak a korai regisztrálóknak:
  – a meghirdetéstől június 30-igHaladó képzés003-20160414 5.000 Ft.a kedvezmény, a képzés ára 34.900 Ft.
  – július 1-jétől augusztus 11-ig 3.000 Ft. a kedvezmény, a képzés ára 36.900 Ft.
  – augusztus 12-től  a jelentkezési határidőig teljes áron érhető el a képzés, azaz 39.900 Ft-ért
 • Amennyiben egy intézményi költségviselőtől ketten jelentkeznek, az első teljes részvételi díjjal vehet részt (azaz 39.900 Ft-ért), míg a második fő 10% kedvezményt kapa képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 35.910 forintért vehet részt). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.
 • Amennyiben egy intézményi költségviselőtől hárman jelentkeznek, az első kettő teljes részvételi díjjal vehet részt (azaz 2*39.900 Ft-ért), míg a harmadik fő 10.000 Ft. kedvezményt kapa képzés teljes részvételi díjának árából (azaz 29.900 forintért vehet részt). Ebben az esetben a jelentkezők tüntessék fel az űrlap Megjegyzés rovatába, hogy szeretnének
  élni az adott kedvezménnyel, nincs lehetőség utólagos módosításra.


Nagytabor 2015 - 4 nap (64)Az akciók egymással nem vonhatók össze, minden résztvevő csak az egyet vehet igénybe!

A kedvezmények igénybevételének szándékát a jelentkezési lapon kell jelölni, utólagos igénybevételt nem áll módunkban figyelembe venni.

A részvételi díj befizetése:
A képzésen való részvétel feltétele a részvételi díj maradéktalan átutalása a következő számlaszámra:
10201006-50242667-00000000 (Paamon Bt., K&H Bank).

Élménypedagógia haladó002-20160416Amennyiben önhibáján kívül nem tud részt venni, de már átutalta az összeget, és ezt 7 nappal a képzés indulása előtt jelezi felénk, úgy a részvételi díj 100%-át visszafizetjük. A kezdés előtti 7 napon belül történő lemondás esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni, azonban egy másik képzési alkalommal felhasználható.

Jelentkezni kizárólag online, elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet a a lap alján találnak!

Jelentkezési és befizetési határidő: 2018 ősz (pontosítás hamarosan)

A maximális létszám 20 fő. Amennyiben a határidő lejárta előtt megtelik a keret,úgy korábban zárjuk le a jelentkezés lehetőségét.

.

I. Mi a Szakmai Műhely célja?Élménypedagógia haladó009-20160417

A Kalandok képzésén keresztül tudjuk értékeinket eljuttatni a gyerekekhez és a fiatalokhoz. A szociális kompetenciák fejlesztését elengedhetetlenül szükségesnek tartjuk ahhoz, hogy a gyerekek megállják a helyüket az iskolai és az iskolán kívüli életben egyaránt, családban, közösségben, munkahelyen.

II. Mi a képzés célja?

A cél, Élménypedagógia haladó001-20160416a már alapképzést végzett pedagógusok élménypedagógiai ismereteinek elmélyítése, hogy saját élményen keresztül tanuljanak a facilitátori tevékenységről, felnőtt közegben próbálják ki magukat, szakmai visszajelzéseket kapjanak egymástól és adjanak egymásnak, megtapasztalják a foglalkozás-vezetés új módszereit, túllépve az egyszerű játékokon, valódi élménypedagógiai fejlesztő foglalkozássorozatok céltudatos megtervezéséhez és levezetéséhez kapjanak indíttatást és támogatást.

 • Haladó szintű élménypedagógiai képzés a módszert már ismerő, gyakorlatban felhasználó, az első kísérleteken már túljutott lelkes felhasználóknak.
 • Módszertani repertoár bővítése a tapasztalati tanulás gyakorlatában a célzott kompetenciafejlesztés területén.
 • A hatékonyabb feldolgozás lehetséges módszereinek és felhasználási területeinek jobb megismerése.
 • A magasabb kihívás és a nagyobb fizikai aktivitás hatásainak sajátélmény-alapú megismerése, betekintés a kalandpedagógia alapjaiba.
 • Az élménypedagógia elméleti hátterének jobb megismerése és az elméleti tudás elmélyítése.
 • A facilitátori szerep magasabb szintű gyakorlatának tapasztalatai, az újfajta pedagógus-szerep sajátosságainak és lehetőségeinek megismerése, tapasztalatcsere.
 • Felkészítés élménypedagógiai folyamatok vezetésére, az önfejlesztés és önképzés útjainak közös feltérképezése.

bokay-elmenypedagogiaimg_8752III. Kinek szól a képzés?

Kizárólag olyan pedagógusoknak, akik korábban már legalább 20 órás, vagy hosszabb élménypedagógiai alapképzést végeztek. Azoknak, akik nem csupán megismerték a módszert, hanem maguk is használják azt, már rendelkeznek gyakorlati tapasztalatokkal ezen a téren, ugyanakkor szeretnének továbbfejlődni, szeretnék elméleti és gyakorlati tudásukat bővíteni, saját stílusukat alakítani, csiszolni. CSAK ANNAK SZÓL, aki pedagógiai eszközként használja a kihívás okozta belső feszültséget, aki tudja, mit jelent a komfortzóna és tudatosan törekszik az abból való kimozdításra és kimozdulásra, aki különbséget tud tenni értékelés és feldolgozás, a pedagógus és facilitátor szerep között…, CSAK ANNAK SZÓL, aki megismerve az élménypedagógia eszköztárát törekszik annak tudatos felhasználásra.

IV. Miről tanulunk majd?

 • A haladó szintűÉlménypedagógia haladó004-20160415 képzés szellemiségének megfelelően a tananyag kevésbé kötött, mint egy alapképzés törzsanyaga. A jelentkezőknek lehetőségük lesz aktívan beleszólni a tananyag tartalmának és időbeosztásának alakításába. A képzés nem arról fog szólni, amiről a trénerek beszélni szeretnek, hanem arról, amire a résztvevőknek szüksége van! Kedvcsinálónak álljon itt néhány érdekes téma:
 • Problémaorientált foglalkozástervezés, hogyan tudom a nevelési / fejlesztési céljaimnak megfelelő eszközöket, játékokat és gyakorlatokat kiválasztani?
 • A feldolgozás meghatározó szerepe, hogyan teremtsek megfelelő körülményeket a történtek feldolgozásához, hogyan különböztessem meg az „értékelést” és a „feldolgozást”, mit kell tennem, hogy a résztvevők a lehető legtöbb tapasztalatot legyenek képesek tudatosítani?
 • A facilitátor munkájának elemzésével, hogyan alakítsam saját stílusomat, hogy az természetes és hiteles legyen. A saját facilitátori szerep megtapasztalása, foglalkozásvezetési gyakorlatok, fizikai kihívások és kalandos megoldások használata.
 • Folyamat-tervezés és az élménypedagógia elmélete haladó szinten.

Élménypedagógia haladó012-20160416V. Milyen módszereket használunk?

 • A képzés részeként a 0. napon sor kerül bemutató-jellegű élménypedagógiai gyerekfoglalkozásra és annak elemzésére is.
 • Fő eszközünk a személyes élmény, a saját tapasztalat… – és annak feldolgozása, tudatosítása lesz.
 • A résztvevők által vezetett helyzetgyakorlatok során mód nyílik saját bőrünkön kipróbálni mindent, amit a facilitátori szerep megkövetel a módszer használóitól.
 • Ismert és új játékok és gyakorlatok adaptálása előre megadott szituációkra lehetővé teszi a különböző felhasználási szinteknek, életkoroknak és csoportigényeknek megfelelő foglalkozás-tervezésben és vezetésben való elmélyülést.
 • A képzés része a második képzési napon este megrendezésre kerülő közös sörözés (borozás, teázás, kávézás…) is, oktatás helyett világmegváltó beszélgetésekkel, játékokkal, élménymegosztással, anekdotákkal, erősítő légkörrel.

KorábbiÉlménypedagógia haladó011-20160416 haladó szintű élménypedagógiai képzéseinkről ide és ide kattintva találhatók képes beszámolók.

Amennyiben Ön már elvégezte valamelyik képzésünket és elnyerte tetszését, kérjük, ajánlja ismerőseinek!

Demjén Izabella,
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu