Élményközpontú tanóra témájú képzés

Élmény a suli!

Az élménypedagógia tantárgyi felhasználása a felső tagozaton és középiskolában, kooperatív technikák, projektnapok, kirándulások, táborok, játékos készség- és kompetenciafejlesztés, a motivált és hatékony tanulás, az élményközpontú tanóra megteremtése

 Élmény a suli003-20150803Mi a képzés célja?

  A tanítás módszertani repertoárjának fejlesztése, bővítése a tapasztalati tanulás, az élménypedagógia eszközeivel, rengeteg játékkal, amelyek alkalmasak a kompetenciafejlesztés és tevékenység-központú óraszervezés megtervezésére. Célunk a tanítási órán használható, fejlesztésre és tudáselmélyítésre alkalmas játékok elsajátítása, az oktatás során alkalmazható, az oktatás mellett a szociális kompetenciák fejlesztésére is alkalmas módszerek megismerése játékos, tréningszerű helyzetekkel.

 Célunk megismerni az alapvető intelligenciatípusokat (nyelvi, logikai-matematikai, térbeli, zenei, testi-kinesztetikus, interperszonális (személyek közötti) és intraperszonális (személyen belüli) intelligencia, célunk felkészülni arra, hogy a gyerekek saját intelligenciatípusuknak megfelelő aktivitásokon keresztül dolgozhassanak fel különféle tananyagokat

Kinek szól a képzés? 

Mindenkinek, aki tanításában érintett és új, játékos módszereket kíván a nevelési, oktatási céljai szolgálatába állítani. Elsősorban ajánljuk a felső tagozaton és középiskolában tanító szaktanároknak,
napközis nevelőknek.

Élmény a suli004-20160509Miről tanulunk majd? 

Az intelligenciatípusokról, a kooperatív technikákról, projektnapokról, kirándulásokról, táborokról, játékos készség- és kompetenciafejlesztésről; a motivált és hatékony tanulás megteremtéséről, a tanórai felhasználás lehetőségeiről.

.

A képzés várt hatásai

  • A 11864847_874049482649933_3110408696601354024_orésztvevők képesek lesznek a tanult módszereket céltudatosan, a gyerekcsoport adottságait figyelembe véve alkalmazni a tanítás során.
  • A résztvevők képessé válnak egy élménypedagógiai módszereket használó, oktatási célú foglalkozás megtervezésére, lebonyolítására, értékelésére.
  • A résztvevők képesek tudatosan használni olyan módszereket, amelyekkel a gyerekek az őket körülvevő világ különböző területein képesek lesznek eligazodni.
  • A résztvevők képesek arra, hogy a tanítási óráik tervezésekor megfeleljenek az újszerű, modern oktatási irányzatoknak.
  • A résztvevők képesek az oktatáson keresztül szociális kompetenciák fejlesztésére, ezek között együttműködés, problémamegoldás, kommunikáció fejlesztésére.

Kedvcsinálók

A tavalyi nagytáborban készült képekből EZEN linken tekinthető meg egy válogatás.

Jelentkezz a Kalandok és Álmok XV. Nagytáborának élményközpontú tanóra képzésére!
Légy készen a komfortzónád elhagyására!

???????????????????????????????Bármilyen kérdés vagy a jelentkezéssel kapcsolatos technikai probléma esetén készséggel állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken.

Demjén Izabella,
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu
posta: 1680 Budapest, Pf. 90.