Bárka Tábor 2018

.

Lejárt a jelentkezési határidő!

A regisztráltakat legkésőbb február 27-én e-mailben értesítjük a kiválasztás eredményéről.

.

INGYENES AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉSEK

NYÁRI ANIMÁTORI MUNKALEHETŐSÉGEK

HALADÓ SZINTŰ ÉLMÉNYPEDAGÓGIA KÉPZÉS

Kapitányokat és Kormányosokat keresünk nyári gyerektáborainkba!

2018 nyarára nagyszabású INGYENES képzési lehetőséget
és JÓL FIZETŐ munkalehetőséget kínálunk egy csapásra!

III Sziagyi tabor (45)

A projekt a Kalandok és Álmok történetének legnagyobb szabású gyerektáboroztatási programja!

A Magyarországi Református Egyház felkérésnek köszönhetően 2018 és 2021 között részt veszünk abban a programban, amely a református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő és nevelkedő gyermekeket és kamaszokat célozza.

A fő cél, a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt Balatonszárszón az SDG Családi Hotel és Konferencia-központ, illetve a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja. A turnusokban évente több mint 1.500 fő, 1-11. évfolyamos gyerek és kamasz tölti szünidejét. Sokan az ország legelmaradottabb térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.

Ennek a felemelő küldetésnek a lebonyolítására keresünk elhivatott közreműködőket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek… szóval Kapitányok és Kormányosok!
Keresünk 60 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, akik vagy élménypedagógiai gyerekfoglalkozás-vezetőként (Kapitány), vagy szabadidőszervező animátorként (Kormányos) vennének részt a táborokban.

Azok jelentkezését várjuk 16 éves kortól, végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, mesélésre, és részt tudnak venni egy 4 napos képzésen, amely felkészíti őket a tábori feladatokra.

A kötelező felkészítő tréning időpontja: 2018. március 15-18.
Helyszíne: SDG Családi Hotel és Konferencia-központ (8624 Balatonszárszó, Csárda u. 41.)

Amit nyújtunk

  • Körülbelül 50.000 Ft. értékben ingyenes képzést március 15-18. között a táborok későbbi helyszínén (haladó szintű, akkreditált élménypedagógiai képzés a leendő Kapitányoknak és felnőttképzési akkreditációval bíró animátorképzés a Kormányosoknak).
  • A nyári táborok idejére 43.000 Ft. tiszteletdíjat hatnapos turnusonként.
  • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a résztvevők számára a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
  • Tábori élményt és hosszú távú szakmai műhelymunkát a Kalandok és Álmok csapatához csatlakozva, akár a projekt teljes, négyéves időtartamára a szakmai előrelépés lehetőségével, valamint évközi képzésekkel és munkákkal.

Amit kérünk

  • Az élménypedagógiai gyerekfoglalkozások megtartásához (Kapitányok) legalább 30 órás élménypedagógiai alapképzés korábbi elvégzésének igazolását, élménypedagógiai foglalkozásvezetőként szerzett tapasztalatot. A programért felelős animátoroknak (Kormányosok) gyerekfoglalkozásokhoz, táborozáshoz, szabadidős foglalkozások (sport, kézműves, tánc, játék, stb.) lebonyolításához kapcsolódó  érzéket, elhivatottságot és előzetes gyakorlati tapasztalatot.
  • A kötelező felkészítő képzési napokon (2018. március 15-18.) való részvételt, mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele.
  • Előnyt élvez az, aki két táborba jelentkezik. A teljes és pontos turnusbeosztást megtalálod az elektronikus jelentkezési lapon. Maximum két egymást naptárilag követő turnusba lehet jelentkezni.
  • Szilárd és gyermekközpontú értékrendet, a tábor vezetőkre vonatkozó szabályainak elfogadását és támogatását. Semmiféle vallási vagy világnézeti elkötelezettség vagy semlegesség nem jelent sem előnyt, sem hátrányt.

Amennyiben érdekel ez a kihagyhatatlan lehetőség és életre szóló élmény,
jelentkezz 2018. február 20., kedd éjfélig az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével!

A képzésre és a táborokra limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett regisztrációs lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció). Ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb! Amennyiben a határidő előtt megtelik a létszámkeret, automatikusan várólistát indítunk. A regisztrálók előválogatása után a képzésre való meghívót és a technikai részleteket legkésőbb 2018. március 1-jéig e-mailben küldjük ki.

A jelentkezést egy 4 napos felkészítő tréning követi majd, amelynek végén a 60 legalkalmasabb jelölttel szerződést kötünk.

A Bárka Tábor felkészítőhetének facebook-eseményénél elérhetőek aktuális információk,
kövess minket!

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Demjén Izabella
tel.: +36-20/2783-100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu

.Sziágyi gyerektábor 2016007-20160711